TBMM Baþkaný Kurtulmuþ, Endonezya'da
ABONE OL

TBMM Baþkaný Kurtulmuþ'u, Soekarno-Hatta Uluslararasý Havalimaný'nda Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Talip Küçükcan ve diðer ilgililer karþýladý.

Kurtulmuþ ile Türkiye-Endonezya Parlamentolar Arasý Dostluk Grubu Baþkaný AK Parti Kayseri Milletvekili Ayþe Böhürler, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüþ ve ÝYÝ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaþ da Cakarta'ya geldi.

Endonezya Temsilciler Meclisinin ev sahipliðinde Cakarta'da, "Çok taraflýlýðýn güçlendirilmesi, kuþaklar arasý zorluklarýn ele alýnmasý" temasýyla düzenlenecek MIKTA 9. Parlamento Baþkanlarý Toplantýsý'nda, "Küresel Yönetiþim Mercek Altýnda: Parlamento Nasýl Hareket Etmeli?", "Taahhüt ve Sorumluluklarýn Ötesinde Ýklim Eylemleri" ve "Gençliðin Gücünden Yararlanmak: Daha Ýyi Bir Gelecek" baþlýklý oturumlar gerçekleþtirilecek.

TBMM Baþkaný Kurtulmuþ, toplantý kapsamýnda, Endonezya Cumhurbaþkaný Joko Widodo'nun parlamento baþkanlarý onuruna vereceði davete de katýlacak.

Kurtulmuþ, ziyaretinde, ikili görüþmeler yapacak, Yunus Emre Enstitüsünde Türkiye mezunu öðrencilerle bir araya gelecek.

2013 yýlýnda kurulan ve ismini Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya'nýn baþ harflerinden alan kýtalar arasý gayriresmi istiþare ve eþ güdüm platformu MIKTA, üyesi ülkelerce G20 ve diðer önde gelen uluslararasý örgütlerle daha yakýn iþbirliði ve eþgüdüm içinde bulunulmasý, bahse konu ülkeler arasýndaki ikili iliþkilerin geliþtirilmesini hedefliyor.

Bölgelerinde etkin birer aktör olan beþ ülke, bölgesel-küresel barýþ ve istikrara katkýlarda bulunmanýn yaný sýra uluslararasý sorunlar karþýsýnda çoðunlukla benzer yaklaþýmlar izliyor.

  • TBMM Baþkaný Numan Kurtulmuþ
  • TBMM Baþkaný Kurtulmuþ
  • endonezya