TBMM Baþkaný Kurtulmuþ, Fildiþi Sahili Ulusal Meclisi Baþkaný Bictogo ile görüþtü
ABONE OL

Kurtulmuþ, Cenevre Uluslararasý Konferans Merkezi'nde Parlamentolar Arasý Birlik (PAB) 149. Genel Kurulu kapsamýndaki görüþmede, Ýslam Ýþbirliði Teþkilatý Parlamento Birliðinin (ÝSÝPAB) 4 Mart'ta Abidjan'da düzenlenen 18'inci konferansýndan bu yana Filistin meselesi ve bölgedeki sorunlarýn giderek kötüleþtiðini söyledi.

Ýsrail'in saldýrýlarýnda 50 binin üzerinde Filistinlinin þehit olduðunu aktaran Kurtulmuþ, (Ýsrail Baþbakaný Binyamin) "Netanyahu ve çetesinin", savaþý Lübnan, Suriye ve Ýran'a yaymak için harekete geçtiðini ifade etti.

Ýsrail'in bölgedeki bu saldýrýlarýnýn bütün dünyanýn problemi haline geldiðini, "Netanyahu ve çetesi" durdurulamazsa dünyada hiçbir zalim gücün durulmasýnýn mümkün olmayacaðýný dile getiren Kurtulmuþ, bu anlamda bütün Ýslam ülkelerinin çok daha yakýn çalýþma içerisinde olmasý gerektiðini vurguladý.

Türkiye ile Fildiþi Sahili arasýnda güzel iliþkiler bulunduðunu ve bunlarýn geliþme potansiyeli gösterdiðini kaydeden Kurtulmuþ, mesafeler uzak olsa da Fildiþi Sahili halkýyla Türk halkýnýn kardeþliðinin güçlü olduðunu söyledi.

  • TBMM Baþkaný Numan Kurtulmuþ
  • Fildiþi Sahili Ulusal Meclisi Baþkaný Bictogo
  • numan kurtulmuþ