TBMM Baþkaný Kurtulmuþ, Maharani ile görüþtü
ABONE OL

Görüþmede, Ýsrail'in Gazze'ye yönelik saldýrýlarý, küresel ve bölgesel meselelerin yaný sýra Türkiye-Endonezya iliþkileri ele alýndý.

Kurtulmuþ, dünyanýn büyük bir türbülanstan geçtiðini, adil ve hakkaniyetli bir küresel sistem kurulamazsa daha çalkantýlý günlerin yaþanacaðýný belirtti.

Gazze'de büyük bir insanlýk dramý yaþandýðýný dile getiren Kurtulmuþ, 20 Kasým Dünya Çocuk Haklarý Günü'nde, Gazze'de çocuklarýn ölmeye devam ettiðini vurguladý.

Filistin'deki bu insanlýk dramýndan sadece Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu ve çetesi deðil, saldýrýlara sessiz kalan tüm ülkelerin ve insanlýðýn da sorumlu olduðunun altýný çizen Kurtulmuþ, acil ateþkes ve acil insani yardým ile siyasi çözüm için gayret sarf edilmesi çaðrýlarýný yineledi.

Bazý Batýlý ülkelerin bölgedeki sorunun çözümü konusunda "çift devletli çözüm" derken samimi olmadýklarýný ifade eden Kurtulmuþ, söz konusu ülkelerin önerdiði devletin; kaðýt üzerinde kalan, bir mahallesinden diðerine gidilirken Ýsrail'in iznini gerektiren bir yapýyý kastettiðini aktardý.

Kurtulmuþ, sorunun çözümü için, coðrafi bütünlüðü saðlanmýþ, tam manasýyla baðýmsýz ve özgür bir Filistin Devleti'nin kurulabilmesi gerektiðine vurgu yaptý.

Görüþmede, Türkiye-Endonezya Parlamentolar Arasý Dostluk Grubu Baþkaný AK Parti Kayseri Milletvekili Ayþe Böhürler, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüþ, ÝYÝ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaþ ile Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Talip Küçükcan da yer aldý.