TBMM Baþkaný Kurtulmuþ, terör saldýrýsýnýn zamanlamasýna dikkat çekti: Tesadüf deðil
ABONE OL

Kurtulmuþ, TUSAÞ'ýn Kahramankazan ilçesindeki yerleþkesine yönelik terör saldýrýsýnda yaralananlarý Etlik Þehir Hastanesinde ziyaret etti.

Ziyaretin ardýndan yaptýðý açýklamada, buradaki yaralýlarýn durumlarýnýn iyi olduðunu bildiren Kurtulmuþ, "Muhtemelen yarýn buradaki dört yaralý kardeþimizin taburcu olma ihtimali kuvvetli. Diðerleri de müþahede amacýyla bir müddet daha herhalde burada tutulacak ama genel durumlarýnýn çok iyi olduðunu söyleyebilirim." dedi.

Yaralýlarýn bombalarýn altýnda gerçekten dakikalarca süren bir tablo yaþamýþ olmalarýna raðmen hepsinin teröre karþý mücadelede milli birlik ve beraberlik duygusunda yüksek bir morale sahip olduklarýný belirten Kurtulmuþ, "Her birisi 'Vatan sað olsun.' diyor. Bu arkadaþlarýmýz elhamdülillah ölmediler, þehit olmadýlar ama inanýyorum ki gazi olmalarýna raðmen þehit sevabý kazanmýþlardýr." diye konuþtu.

- "SIRADAN BÝR TERÖR SALDIRISI DEÐÝL"

Bunun sýradan bir terör saldýrýsý olmadýðýný vurgulayan Kurtulmuþ, millet olarak fevkalade büyük bir dikkatle bundan sonraki sürecin takip edilmesi gerektiðini söyledi.

Kurtulmuþ, "Özellikle savunma sanayi tesislerimizden, en önemlilerinden birisi olan TUSAÞ'a böylesine hain bir saldýrýnýn yapýlmýþ olmasý tesadüfi deðildir. Sayýn Cumhurbaþkaný'mýzýn Rusya'daki temaslarý sýrasýnda bu saldýrýnýn yapýlmýþ olmasý da tesadüf deðildir." ifadelerini kullandý.

Terörün hiçbir türüne müsaade edilmeyecek þekilde mücadelenin devam ettirilmesi gerektiðini vurgulayan Kurtulmuþ, bu mücadelede en önemli kazanýmýn milli birlik ve beraberlik olduðunu dile getirdi.

- "ORTAK DURUÞ" VURGUSU

TBMM Baþkaný Kurtulmuþ, "Böyle günlerde, böylesine önemli saldýrýlar karþýsýnda kaldýðýmýz zaman da buradan çýkaracaðýmýz en büyük ders, farklýlýklarýmýz ne olursa olsun milli duruþumuzda ortak bir tavrý sergileyebilme becerisine sahip olmamýzdýr." dedi.

Yaþanan terör saldýrýlarý karþýsýnda 85 milyon vatandaþýn ortak bir duruþ sergilediðini kaydeden Kurtulmuþ, bunun da kalýcý olmasýný, bu "ortak duruþun" Türkiye'nin geleceðine de büyük katký saðlamasýný diledi.

Eninde sonunda terör örgütlerinin tamamýnýn Türkiye'de artýk faaliyet göremez, gösteremez hale geleceklerini ifade eden Kurtulmuþ, arkasýnda kim olursa olsun, kim hangi desteði verirse versin Türkiye'nin bu terör örgütlerini yenmeyi baþaracaðýný kaydetti.

Kurtulmuþ, daha sonra Gazi Hastanesine gelerek yaralýlar hakkýnda bilgi aldý, yaralý yakýnlarýna geçmiþ olsun dileklerini iletti.