Hacettepe Üniversitesi'nin 2024-2025 Akademik Yýlý Açýlýþ Töreni TBMM Baþkaný Numan Kurtulmuþ, Saðlýk Bakaný Kemal Memiþoðlu'nun katýlýmýyla, üniversitenin Sýhhiye Yerleþkesi Kültür Merkezi'nde yapýldý. Saygý duruþu ve Ýstiklal Marþý'nýn okunasýyla baþlayan tören, üniversitenin senfoni orkestrasýnýn dinletisiyle devam etti. Törenin açýlýþýnda konuþan Bakan Memiþoðlu, "Ne zaman bizim medeniyetimiz güçlü ve kabiliyetli olmuþ ise dünyada barýþ ve istikrar hakim olmuþ diðer milletler de bu barýþýn refahýný yaþamýþlardýr. Felsefeden sosyolojiye, týptan mühendisliðe kadar her alanda daha çok çalýþacak, daha çok üreteceðiz. Bunu yaparken de kamu özel üniversite sektörü bir araya gelecek el ele vereceðiz. Akademilerimizin sadece bilgi üreten, iþleyen, geliþtiren, yayýlmasýný saðlayan öncü ve emniyet ve merkezler olmaktan da yetinmemelilerdir. Bunlarý yaparken ayný zamanda ülkemizin ihtiyacý olan ciddi temelleri de inþa etmeleri gerekir. Bizler farklýlýklarýmýzý zenginlik olarak kabul edip birlikte hareket birlikte üretip bu birlik ve beraberlikle el ele verip ayaða kaldýrmak zorundayýz. Bu bizim sadece bugünümüzün sorumluluðu deðil, gelecek nesillere de borcumuzdur. Üreten ve bilgiyi dünyaya ileten bir saðlýk sistemi istiyoruz" dedi.
"ÝLK 4 MADDESÝNDE HÝÇBÝR TARTIÞMANIN YAPILMADIÐI YENÝ BÝR ANAYASA YAPIM SÜRECÝNÝ DEMOKRATÝK BÝR SÜREÇLE HALLEDECEÐÝZ"
TBMM Baþkaný Numan Kurtulmuþ ise büyük bir akýl ve birlik ruhuyla Türkiye'nin önce iç huzurunu ve iç bütünlüðünü saðlayacaðýný söyledi. Kurtulmuþ; böl, parçala ve yönet siyasetinin sona ereceðini ve üniversitelerin daha fazla ortaklaþmanýn ortaya çýkacaðý aklýn üretileceði yerler olduðunu dile getirdi. Üniversitelerin dünyada ne olup bittiðini en iyi þekilde ortaya koyacak kurumlar olduðunu kaydeden Kurtulmuþ, "85 milyon Türkiye'nin yurttaþlarý olarak, Türk milletinin fertleri olarak, beraberlik içerisinde bu süreci inþallah daha ilerilere götüreceðiz. Bunun için Türkiye'de gerekli adýmlarý atacaðýz. Türkiye'deki siyasi ve ekonomik reformlarý gerçekleþtireceðiz. Baþta yeni bir anayasa olmak üzere, ilk 4 maddesinde hiçbir tartýþmanýn yapýlmadýðý yeni bir anayasa yapým sürecini inþallah demokratik bir meseleyle, demokratik bir süreçte halledeceðiz ve herkesin eþit, adil yurttaþlar olarak kendisini bu ülkeye ait hissettiði bir Türkiye'yi, birlik beraberlik ortamýný, kardeþlik ortamýný tesis edeceðiz. Ayrýca sadece anayasa deðil, bir ülkenin demokratik olarak yönetilmesini saðlayan dört temel hukuk metni olan; anayasa, meclis iç tüzüðü, siyasi partiler yasasý ve seçim sistemini de, seçim yasasýný da daha demokratik hale getirerek Türkiye'nin bu süreçlerde ayaklarýnýn daha saðlam yere basmasýný temin edeceðiz" diye konuþtu.
"FÝTNE ODAKLARININ MARÝFETÝYLE YAPMAK ÝSTEDÝKLERÝ ÞEY, TÜRKÝYE'YÝ ÝSTÝKRARSIZLAÞTIRMAK DE GÜVENSÝZLÝK ORTAMINI ARTTIRMAKTIR"
Güven ve istikrarýn, bölgenin en çok ihtiyaç duyduðu iki temel kelime olduðunu bildiren Kurtulmuþ, "Allah'a þükrederek ifade etmek isterim ki, bu kadar çok türbülansýn yaþandýðý bu coðrafyada güven ve istikrar içerisinde kalabilen tek ülke ülkemizdir, Türkiye'dir. Zaten dikkat ederseniz, terör örgütleri marifetiyle ya da birtakým fitne odaklarýnýn marifetiyle yapmak istedikleri þey, Türkiye'yi istikrarsýzlaþtýrmak, Türkiye'yi de güvensizlik ortamýný arttýrmaktýr" dedi.
Açýlýþ töreni, Hacettepe Ödülleri ve öðretim üyelerine profesörlük belgesinin verilmesinin ardýndan fotoðraf çekimiyle son buldu.