TBMM Baþkaný Kurtulmuþ'tan Yunan ve Rum tarafýna ''prensipli müzakere'' mesajý
ABONE OL

Kurtulmuþ, Kýbrýs Barýþ Harekatý'nýn 50'nci yýl dönümü dolayýsýyla sosyal medyadan mesaj yayýmladý.

Kýbrýs Barýþ Harekatý ile kazanýlan zaferin 50'nci yýlýnýn büyük bir gururla ve mutlulukla kutlandýðýný ifade eden Kurtulmuþ, barýþ ve huzur adýna 20 Temmuz 1974'te atýlan adýmýn, Kýbrýs Türk halkýnýn güvenliði ve egemenliði için önemli bir dönüm noktasý, cesaret ve sabýrla kazanýlan özgürlüðün sembolü olduðunu vurguladý.

TBMM Baþkaný Kurtulmuþ, "Kýbrýs Barýþ Harekatý, hem Türkiye'nin hem de Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti'nin baðýmsýzlýðýnýn bir teyididir. Harekattan önce Kýbrýs Türklerine gerçekleþtirilen katliamlara karþý, sulh ve adalet esaslý milli mücadelemizin aziz hatýrasýný bir kez daha yad ediyoruz. Bu harekat, Türkiye'nin uluslararasý hukuktan doðan haklarýný koruma ve Kýbrýs Türklerinin vatanýný savunma kararlýlýðýnýn da bir simgesidir. Ayný zamanda Adanýn güvenliði ve huzurunu saðlayarak, çatýþmalarýn ortadan kalktýðý esenlik ortamýný tesis etmiþtir." deðerlendirmesinde bulundu.

Kýbrýs Türk halkýnýn, haklarýný ve eþit statüsünü tanýmanýn bölgedeki istikrar ve barýþýn anahtarý olacaðýnýn altýný çizen Kurtulmuþ, her zaman olduðu gibi bugün de Kýbrýs'ta hakkaniyete uygun bir anlaþmanýn yürürlüðe girmesi için diyalog ve iþ birliði ruhunun önemini vurguladýklarýný belirtti.

Numan Kurtulmuþ, þunlarý kaydetti:

"Kýbrýs Türklerinin, baðýmsýz devletlerinin çatýsý altýnda huzur ve güvenle yaþamaya devam edeceðine olan inancým tamdýr. Geldiðimiz noktada Kýbrýs Türk halkýnýn taleplerine uygun þekilde KKTC'nin tanýnmasý yönünde kalýcý bir çözüm için diplomatik yollarý kararlýlýkla tercih ederek, prensipli müzakerelere baðlýlýðýmýzý sürdüreceðiz. Kýbrýs þehitlerimizi ve kurucu Cumhurbaþkaný Rauf Denktaþ'ý rahmetle, gazilerimizi minnetle anarken, barýþ ve özgürlüðün daim olduðu bir gelecek temenni ediyorum."