TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baþkaný Muþ,  Dosaki ile bir araya geldi
ABONE OL

Muþ, Meclis'teki görüþmede yaptýðý açýklamada, TBMM'de kabul edilen kanun tekliflerinin yüzde 55'inin, baþkanlýðýný yaptýðý komisyonda ele alýndýðýný aktardý.

Gazze'deki saldýrýlarýný sürdüren Ýsrail'in katliam yaptýðýný ifade eden Muþ, yaþananlar karþýsýnda herkesin beraber hareket etmesi gerektiðini vurguladý. Mehmet Muþ, þunlarý kaydetti:

"Ýsrail, eðer durdurulmazsa bütün Orta Doðu'yu kan gölüne çevirecek. Yaptýðý bütün katliamlarda sýrtýný sývazlayan bir ABD var. Birleþmiþ Milletlerden (BM) Ýsrail aleyhine bir þey çýkacak olsa ABD anýnda veto ediyor. Gazze 360 kilometrekarelik bir alan, binlerce ton bomba atýlýyor. Bunu normal bir insan mantýk olarak izah edemiyor. Niçin bir ülke böyle bir katliamýn içerisine girer? Eðer rasyonel bir açýklama bulamýyorsanýz arkasýnda o zaman teolojik bir inanç var. Ýsrail, bütün Orta Doðu'yu kendi topraðý gibi görmek istiyor ve her yere saldýrýyor."

Ýsrail'in, Lübnan'da da saldýrýlarda bulunduðunu anýmsatan Muþ, katliamlarýn durmasý için herkesin elinden geleni yapmasý gerektiðinin altýný çizdi.

Mehmet Muþ, Ýsrail'in saldýrganlýðýnýn en büyük tehdit olduðunu ve soykýrým iþlendiðini belirtti.

PKK'nýn saldýrýlarýna iþaret eden Muþ, "Bizim için bu, tehdit unsurudur. Bu terör örgütünü sizin de desteðinizle elimine etmek istiyoruz. Bizim Irak devletiyle herhangi bir meselimiz yok. Irak devletinden, parlamenterlerden bu yasa dýþý terör örgütünün elimine edilmesi için destek vermenizi bekliyoruz." ifadesini kullandý.

Irak'ýn refahýnýn artmasýný istediklerini dile getiren Muþ, Türkiye ile Irak arasýnda iyi iliþkilerin bulunduðunu hatýrlattý.

Irak Temsilciler Meclisi Gümrük Vergilendirme Alt Komitesi Baþkaný Dosaki de Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini söyledi.