Tek aday olarak kongreye giren Yapýcýoðlu, HÜDA PAR genel baþkanlýðýna yeniden seçildi
ABONE OL

HÜDA PAR 5. Olaðan Büyük Kongresi, "Adil Sistem, Hakça Paylaþým" sloganýyla Kuzey Ankara Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapýldý.

Kongrenin gerçekleþtiði salona, partinin renklerindeki flamalar ve "Güçlü Aile, Ahlaklý Nesil, Temiz Toplum" yazýlý bir pankartýn yaný sýra Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlerde öldürülen Yasin Börü ve arkadaþlarýnýn fotoðraflarý da asýldý.

Mevcut Genel Baþkan Zekeriya Yapýcýoðlu, salona giriþinde partililerce ayakta alkýþlanarak tezahüratlarla karþýlandý.

Salonda bulunan partililer Filistin'e destek sloganlarý attý, tekbir getirdi. Sanatçýlar tarafýndan þarkýlar seslendirildi ve Kur'an-ý Kerim okundu.

Divan baþkanlýðý seçiminin ardýndan mevcut Genel Baþkan Zekeriya Yapýcýoðlu, yapýlan teklifle yeniden aday gösterildi.

Tek aday olarak kongreye giren Yapýcýoðlu, kongreye katýlan partililer ve davetlilere teþekkür etti.

- "GAZZE'DE YAÞANAN KÜRESEL BÝR TERÖRÝZMDÝR"

Gazze'de "vahþi Siyonizm"in 9 aydýr Müslümanlarý katlettiðini söyleyen Yapýcýoðlu, yaþanan zulme karþý partililerin her zaman üzerlerine düþeni yapmak için koþturduðunu dile getirdi.

Gazze'de "postmodern" bir vahþet yaþandýðýný söyleyen Yapýcýoðlu, siyonizmin çaðýn en büyük terörizmi olduðunu belirterek þöyle devam etti:

"Filistin'de, özelde Gazze'de yaþanan, pek çok bileþeni olan küresel bir terörizmdir. Siyonistler, bu küresel bileþenlerin silahlý kanadýdýr. Kimisi bu vahþet için uluslararasý sistem içinde zemin hazýrladý, kimisi personel imkaný saðladý, kimisi para veriyor, kimisi silah. Siyonistler, sýrtlarýný onlara dayamýþ, gözlerimizin önünde soykýrým yapýyor."

Küresel terörün ancak küresel bir dayanýþmayla bertaraf edileceðine dikkati çeken Yapýcýoðlu, Müslümanlarý ve bütün insanlýðý bu küresel terörün bir bileþeni veya sessiz seyircisi olmayacaklarýný haykýrmaya davet etti.

- "GELÝN, KENDÝ ANAYASAMIZI KENDÝMÝZ YAPALIM"

Yapýcýoðlu, Türkiye'nin yeni bir anayasaya kavuþmasý için ilk günden bu yana gayret gösterdiklerini ve bu konudaki olumlu çabalarý desteklediklerini kaydetti.

Yeni anayasa konusunda Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ve TBMM Baþkaný Numan Kurtulmuþ'un gayretlerini önemsediklerini aktaran Yapýcýoðlu, bununla beraber kendi görüþlerini de ortaya koyduklarýný söyledi.

Bu konuda bütün taraflara çaðrýda bulunan Yapýcýoðlu, sözlerine þöyle devam etti:

"Gelin, kendi anayasamýzý kendimiz yapalým, kendi anayasamýzý kendi milletimizin ihtiyaçlarý için yapalým. O anayasa, her þeyden önce bizim anayasamýz olsun. Bizim inancýmýzýn, bizim ihtiyaçlarýmýzýn, bizim endiþelerimizin, bizim taleplerimizin, bizim hedeflerimizin karþýlýðý olsun. Onda, dýþarýnýn etkilerini deðil, kendimizi bulalým. Sivil, adil ve bütün memleketi kucaklayan bir anayasa olsun."

- "ANA DÝL EÐÝTÝMÝ HAKKI GÖSTERMELÝK OLMAKTAN ÇIKMALIDIR"

Yapýcýoðlu, Kürt meselesinin de anayasa meselesiyle doðrudan iliþkili olduðunu dile getirerek, Türkiye'de anayasalar deðiþtikçe Kürt meselesinin de derinleþtiðini savundu.

Kürt meselesinin çözümünün Türkiye'yi büyüteceðini ve güçlendireceðini belirten Yapýcýoðlu, "Ana dilde eðitim hakkýný temel bir hak olarak görüyoruz ve ana dilde eðitimin önündeki bütün engellerin kaldýrýlmasý gerektiðine inanýyoruz." diye konuþtu.

Konuþmasýnda ailenin önemine de deðinen Yapýcýoðlu, aile meselesinin stratejik bir mesele olduðunu vurguladý. Herkesi ailenin korunmasýna yönelik bilinç hareket etmeye davet eden Yapýcýoðlu, bu konuda etkili yasal düzenlemelerin gerekliliðini vurguladý.

- "TÜRKÝYE YÜZYILI MAARÝF MODELÝ'NÝ OLUMLU KARÞILADIK"

Yapýcýoðlu, "Türkiye Yüzyýlý Maarif Modeli"ni olumlu karþýladýklarýný ancak aslolanýn uygulama olduðunu söyledi.

Eðitim sisteminin, Milli Eðitim Temel Kanunu ile "engelli" olduðunu savunan Yapýcýoðlu, bu engel aþýlmadýkça bakanlarýn iyi niyetli çabalarýnýn asla istenen sonuçlarý vermeyeceðini dile getirdi

Kongrenin millet, memleket ve partisi için hayýrlara vesile olmasýný temenni eden Yapýcýoðlu, yeni seçilecek yönetime baþarýlar diledi, görevi devredeceklere hizmetlerinden dolayý teþekkür etti.

Yapýcýoðlu'nun konuþmasýnýn ardýndan seçimlere geçildi.

Oylamaya katýlan 641 delegeden 640'ýnýn oyunu alan Yapýcýoðlu yeniden HÜDA PAR genel baþkanlýðýna seçildi. Bir oy ise geçersiz sayýldý.

Kongreye, AK Parti Genel Baþkanvekili Mustafa Elitaþ, Yeniden Refah Partisi Genel Baþkan Yardýmcýsý Doðan Bekin, AK Parti Kýrþehir Milletvekili Necmettin Erkan, DEVA Partisi Ýstanbul Milletvekili Hasan Karal ve bazý siyasi parti temsilcileri de katýldý.

  • HÜDA PAR
  • genel baþkan
  • Zekeriya Yapýcýoðlu