ABD-Rusya kirli pazarlýðý canlý yayýnda anlattý: Örtülü paylaþým olduðunun kanýtý
ABONE OL
24 TV ekranlarýn yayýnlanan 'Temsil Heyeti' programýnda Haber 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, ABD ile Rusya'nýn Suriye'deki gizli anlaþmalarý hakkýnda dikkat çeken açýklamalarda bulundu. "ABD VE RUSYA ARASINDA SURÝYE'DE ÖRTÜLÜ BÝR ANLAÞMA VAR"

Suriye'de ABD ve Rusya arasýnda açýklanmamýþ örtülü bir anlaþmanýn olduðunu belirten Acet, "Fýrat'ýn doðusu ABD'nin, batýsý da Rusya'nýn. Bunu çeþit dönemlerde çeþitli açýklamalarda ispatýný da gördük. Mesela 2018'deki Afrin harekatýnda Amerikalýlar 'orasý bizim ilgi sahamýzda deðil' açýklamasýnda bulunmuþtu. Bu mesela Rusya ile Amerika arasýnda Suriye'de örtülü bir paylaþým olduðunu ortaya koymuþtu." þeklinde konuþtu.

"SEÇÝMLERÝ TRUMP KAZANIRSA BU SURÝYE'DEKÝ PKK ÝÇÝN ÝYÝ BÝR HABER DEÐÝL"

Terör örgütü YPG/PKK'nýn bölgede yapacaðý sözde seçimlere de deðinen Acet, "Amerika'da yapýlacak seçimlerin de örgütün böyle bir hamle yapmasýnda etkili olduðunu düþünüyorum. 2016-2020 yýllarý arasýnda Amerika'yý yöneten Trump birkaç kere Suriye'den asker çekme kararý vermiþti. Trump'ýn sürekli olarak bir Orta Doðu tepkisi sürekli vardý ve bu tavrýný sürekli olarak korudu. Trump'ýn Suriye'deki ABD'nin varlýðýný anlamsýz gören bir yaklaþýmý vardý. Trump anketlerde þu an önde durumda. Eðer seçimleri Trump kazanýrsa bu Suriye'deki PKK için iyi bir haber deðil." ifadelerini kullandý.