CHP'de Ýzmir kavgasý! Tunç Soyer'in koltuðu sallanýyor: Akýbeti anketlere kaldý
ABONE OL

Sabah'ýn haberine göre; Ulusal bir televizyon kanalýnda gazetecilerin gündeme iliþkin sorularýný yanýtlayan Özel, Ýstanbul'da Ekrem Ýmamoðlu, Ankara'da Mansur Yavaþ ve Aydýn'da Özlem Çerçioðlu'nun adaylýklarýnýn Kemal Kýlýçdaroðlu tarafýndan ilan edildiðini hatýrlattý.

Özel, "Kemal Bey'in beyanlarý zaten anketlerle de destekleniyor. Onlarýn adaylýklarýnda bir sorun olmayacaðýný düþünüyorum. Ama geri kalan 8 büyükþehirde, gelecek Pazartesi alacaðýmýz kararla, doðru örneklemlerle, güvenilir þirketlerle, çapraz kontrollerle ve herkesin inceleyebileceði objektif anketler yapacaðýz.

Baþkanlarýn durumuna þu karar verecek; halkýn gönlünde olan bizim de listemizde olacak. Halkýn gönlünde olmayanýn yerine baþkasýný gösteririz. Ýstanbul, Ankara, Aydýn'ý Parti Meclisi'ne önereceðim. Ýzmir için anket var" dedi.

"SOYER GÝDÝCÝ"

Bu açýklama, Ýzmir'de bomba etkisi yaratýrken, Özel'in 'baþarýlarý anketlerle destekleniyor' dediði belediye baþkanlarý arasýnda Soyer'in ismini saymamasý kulislerde 'Soyer gidici' yorumlarýna neden oldu.

Soyer'in anketlerden geçer not alýp alamayacaðý da merak konusu oldu. Yerel bir internet sitesine açýklamalarda bulunan Tunç Soyer ise "Ýzmir'de bir baþkan arayýþý vefasýzlýk deðil mi?" sorusuna "Onu bilemem. Yalnýz ciddi olarak bunu hak etmediðimi düþünüyorum" dedi.