Türk bayraðýný yere fýrlatmýþtý! Zeydan Karalar'a suç duyurusu
ABONE OL

29 Ekim Cumhuriyet Bayramý kutlamalarýnda Adana'da skandal bir olay yaþandý. Adana Büyükþehir Belediye Baþkaný Zeydan Karalar, eline aldýðý iki Türk bayraðýndan birini yere attý. Bu olay sonrasýnda Türk Hukuk Enstitüsü Adana Ýl Temsilciliði harekete geçti ve suç duyurusunda bulundu.

Türk Hukuk Enstitüsü Adana Ýl Temsilcisi Av. Kemal Ekber, A Haber canlý yayýnýna konuk oldu ve konuyla ilgili dikkat çeken açýklamalarda bulundu.

Ekber, "Türk Hukuk Enstitüsü tarafýndan Adana Cumhuryet Baþsavcýlýðý'nýn konusu Türk Ceza Kanunu devletin egemenlik alametlerine karþý iþlenen suçlar baþlýðý altýnda TCK'nýn 300. maddesinin birinci fýkrasýnda düzenlenmiþtir. Burada yasanýn amir hükmü gereði açýkça þunu söylemektedir; 'Türk bayraðýný yýrtarak, yakarak veya sair surette' þeklinde ibaresi söz konusudur. Burada 'sair surette' kavramý aslýnda bizim için çok önemlidir. Burada eline alýnan bayrak Türk bayraðýdýr. Rengini þehitlerimizin kanýndan alan Türk bayraðýdýr. Bu açýk bir þekilde kiþi tarafýndan bilinmektedir. Ýki bayrak ayný anda alýnýyor. Ve biri yere atýlýyor. Burada sair suretten kast edilen aslýnda bayraðýn olduðunun bilinmesidir. Biz yapmýþ olduðumuz suç duyurusunun takipçisi olacaðýz ve peþinde duracaðýz." ifadelerini kullandý.

TÜRK BAYRAÐINI YERE ATTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimindeki Adana Büyükþehir Belediyesinin Baþkaný Zeydan Karalar, sahneye çýkarken elindeki iki Türk bayraðýndan birini yere attý.

SOSYAL MEDYA HESABINDA PAYLAÞTI

Karalar'ýn resmi sosyal medya hesabýndan paylaþýlan görüntülerde, korumasýnýn elindeki bayraktan birini çekerek aldýðý, diðer elindeki Türk bayraðýný ise yere býraktýðý görüldü.

GAZÝ VE TERÖR MAÐDURLARINDAN SERT TEPKÝ

Anadolu Güvenlik Korucularý ve Þehit Aileleri Konfederasyonu Genel Baþkaný Ziya Sözen ile 15 Temmuz Demokrasi Þehitleri Gazileri ve Terör Maðdurlarý Derneði Genel Baþkaný Abbas Gündüz yaptýklarý ortak basýn açýklamasý ile eline aldýðý Türk bayraklarýndan birini yere atan CHP'li baþkana tepki gösterdi.

Sözen ve Gündüz yaptýklarý açýklamada, "Etkinlikte 2 Türk bayraðýndan birini alýp diðerini yere atan CHP'li Belediye Baþkaný Zeydan Karalar yaptýðý bu çirkin hareketle haddini ve maksadýný aþmýþtýr. Ülkemizin baðýmsýzlýk sembolü olan, al rengini þehitlerimizin kanýndan alan, onur ve þerefimizin timsali Türk bayraðýmýzý yere fýrlatan Zeydan Karalar'ý esefle kýnýyoruz. Zeydan Karalar bu çirkin, kabul edilemez hareketi ile þehitlerimizin aziz hatýrasýna saygýsýzlýk etmiþtir. Bu hareketi ile 5237 sayýlý TCK'nýn 300. maddesine muhalefet ederek suç iþlemiþtir.

Bu kanun maddesi hükmüne göre 'Türk Bayraðýný yýrtarak, yakarak veya sair surette ve alenen aþaðýlayan kiþi, bir yýldan üç yýla kadar hapis cezasý ile cezalandýrýlýr.' Bu suçu iþlediði sabit olan Karalar'ýn bu kanun ile cezalandýrýlmasýný talep ediyoruz. Daha önce Adana'da þehit ailemize hakaret ederek iþten çýkaran Karalar'ýn milli ve manevi deðerlerimizle sorununun olduðunu düþünüyoruz.

Þehit ailemize karþý hukuksuz bir tutum içine giren bu zatýn Adana'da yaptýðý faaliyetler ve dirsek temasýnda olduðu kiþiler yakýndan incelendiðinde PKK ve HDP'ye sempati duyduðu, HDP'lilere yaranmak için büyük çaba içinde olduðu açýkça görülmektedir. Karalar'ýn mukaddes deðerimiz olan bayraðýmýza yaptýðý bu saygýsýzlýk asla cezasýz kalmamalýdýr. Þehit aileleri ve gazileri olarak bu konunun takipçisi olacaðýmýzýn ve durum hakkýnda Ankara Adliyesine giderek suç duyurusunda bulunacaðýmýzýn bilinmesini istiyoruz" ifadelerini kullandý.