Türkiye, Rusya ve İran'dan İdlib kararı
ABONE OL

Reuters Haber Ajansı'nın ismini açıklamadığı bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde,  Türkiye Rusya ve İran'ın mart ayında İdlib'i ele almak için İran'ın başkenti Tahran'da bir araya gelmeyi planladığı  belirtildi.

Aynı zamanda Türkiye ve Rusya'nın İdlib’de güvenliği sağlamak için İdlib'de ortak devriye seçeneğinin görüştüğü ifade edildi.

BAŞKAN ERDOĞAN: OPERASYON AN MESELESİ

Dün AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İdlib harekatının bir an meselesi olduğunu söylemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şayet bu bölgelerde muhatap ülkeler Türkiye’nin güvenlik kaygılarını karşılayamazsa, kendi başımızın çaresine bakmak zorunda kalacağımızı her fırsatta açıkça söylüyoruz. İdlib’de, rejimin saldırganlığını sona erdirip Soçi Muhtırası sınırlarına çekilmesi için son günlere giriyoruz. Artık son ikazlarımızı yapıyoruz. Gerek ülkemizde, gerek Rusya’da, gerekse sahada yapılan görüşmelerde, şu ana kadar maalesef arzu ettiğimiz neticeye ulaşamadık. Her ne kadar görüşmeler devam edecek olsa da, masada bizim istediğimiz yerin çok uzağında olunduğu bir gerçektir. Türkiye, İdlib konusunda kendi harekât planlarını uygulamak üzere her türlü hazırlığını yapmıştır. Her operasyonda olduğu gibi, bu konuda da "Bir gece ansızın gelebiliriz" diyoruz. Daha açık bir ifadeyle, İdlib harekâtı artık bir an meselesidir."