Türkiye'den Ýsrail'in UNRWA çabasýna sert tepki: Terör örgütü olarak nitelendirmesi kabul edilemez
ABONE OL

Bakanlýk, Ýsrail parlamentosunun UNRWA'yý terör örgütü olarak tanýmlama çabalarýna iliþkin yazýlý açýklama yaptý.

Açýklamada, Ýsrail parlamentosunun, UNRWA'yý terör örgütü olarak nitelemeye dönük çalýþmalarýnýn, Ýsrail'in Filistin halkýný ve Filistinli kimliðini yok etmeye yönelik saldýrýlarýnýn yeni bir aþamasý olduðu belirtildi.

1949'da BM Genel Kurulu tarafýndan kurulan UNRWA'nýn, milyonlarca Filistinli mülteciye hayati hizmetler sunduðu ve Filistinlilerin kendi topraklarýna dönüþ haklarýnýn simgesi olduðu vurgulanan açýklamada, Ýsrail'in, UNRWA'yý itibarsýzlaþtýrmak suretiyle Filistinli mültecilerin en temel haklarýný ellerinden almak istediði aktarýldý.

Açýklamada, þunlar kaydedildi:

"Gazze'deki UNRWA okullarýna sýðýnan sivil halký hedef alan ve son dokuz ayda 200'e yakýn BM çalýþanýný öldürmüþ olan Ýsrail'in, UNRWA'yý terör örgütü olarak nitelendirmesi kabul edilemez.

Türkiye, UNRWA'ya güçlü desteðini sürdürecektir. Uluslararasý toplumu UNRWA'ya yönelik saldýrýlar karþýsýnda seslerini yükseltmeye ve ajansa destek vermeye davet ediyoruz."

Ýsrail'de, UNRWA'yý "terör örgütü" ilan eden, ülkedeki çalýþmalarýný yasaklayan ve çalýþanlarýnýn dokunulmazlýðýnýn kaldýrýlmasýný öngören 3 yasa tasarýsý, meclisteki ilk oylamadan geçmiþti.