Türkiye'den soykırımcı İsrail'in eli kanlı bakanı Katz'a peş peşe tepki: Ribbentrop'un fotokopisidir
ABONE OL

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın sosyal medya paylaşımına ilişkin, "Bahse konu şahıs, muhatap alınacak biri olma niteliğini çoktan yitirmiştir. Türkiye, dün olduğu gibi bugün de Filistinlilere en güçlü desteği vermeyi sürdürecektir." açıklamasını yaptı.

Bakanlık, Katz'ın sosyal medya paylaşımına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İsrail Dışişleri Bakanı'nın, Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan, "iftira ve yalan dolu, düzeysiz paylaşımlar yapmayı alışkanlık haline getirdiği" hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bahse konu şahıs, muhatap alınacak biri olma niteliğini çoktan yitirmiştir. Türkiye, dün olduğu gibi bugün de Filistinlilere en güçlü desteği vermeyi sürdürecektir."

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, sosyal medya hesabında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan iftira ve hakaret içeren bir paylaşım yapmıştı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN SERT TEPKİ

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımına tepki gösterdi.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımızın iradesi, çağdaş Nazilerin suçlarını yüzlerine okumaya devam ediyor. İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Hitler'in Dışişleri Bakanı Ribbentrop'un fotokopisidir. O günkü Nazilerin sözü neyse, Katz'ın sözü de odur."

BAKAN URALOĞLU: SİZ ÖNCE ELİNİZDEKİ MASUMLARIN KANINI TEMİZLEYİN

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Katil devletin Dışişleri Bakanı; Masumların canına kastetmiş bir anlayışın, ülkemiz insanının sosyal medya özgürlüğünü düşünme ironisi; ülkemizin hiçbir ferdi için anlam ifade etmedi, etmeyecektir. Türkiye üzerinden algı yapmayı alışkanlık haline getirmiş bu şahıs için kelime tüketmek dahi boş iştir. Siz önce elinizdeki masumların kanını temizleyin. Filistin'in yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.