Türkiye'nin gözü kulaðý Ankara'da! Cumhurbaþkaný Erdoðan 'müjde'yi duyuracak
ABONE OL

Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'nde yapýlacak 2022 yýlýnýn 24'üncü ve son kabine toplantýsýnda masada yoðun bir gündem olacak.

Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakaný Vedat Bilgin, sigorta baþlangýcý 8 Eylül 1999 ve öncesi olan çalýþanlarý ilgilendiren emeklilikte yaþa takýlanlarla (EYT) ilgili düzenlemeye iliþkin çalýþma hakkýnda sunum yapacak. Toplantýda, kýsa süre içinde Meclise sunulmasý planlanan düzenlemenin detaylarýna iliþkin ayrýntýlý deðerlendirme yapýlacak.

EYT, MEMUR VE MEMUR EMEKLÝSÝNÝN GÖZÜ BEÞTEPE'DE OLACAK

EYT'de en çok merak edilen konu, emeklilik için yaþ þartýnýn getirilip getirilmeyeceði...

Hayata geçmesiyle ilk etapta 1,5 milyondan fazla kiþiye emeklilik yolunu açacak düzenlemenin ayrýntýlarý ele alýnacak.

Ayrýca, memur ve emeklisine yeni yýlda yapýlacak zam da toplantýda deðerlendirilecek.

KARADENÝZ GAZIYLA ÝLGÝLÝ GELÝÞMELER DE GÜNDEMDE

Karadeniz'de keþfedilen doðal gazýn milli sisteme baðlanmasý yönünde yürütülen çalýþmalarda gelinen aþama da Cumhurbaþkanlýðý Kabinesi'nin gündeminde olacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Fatih Dönmez, Karadeniz gazýyla ilgili geliþmeleri kabinede anlatacak.

Erzurum'da yaptýðý açýklamada "Pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaþacaðýz" diyen Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn kabine sonrasý millete sesleniþ konuþmasýnda alýnan kararlarý kamuoyuyla paylaþmasý bekleniyor.

2022 YILINA ÝLÝÞKÝN DEÐERLENDÝRMELER YAPILACAK

Cumhurbaþkanlýðý Kabine Toplantýsý'nda ayrýca 2022 yýlýna iliþkin genel deðerlendirmenin yaný sýra yeni yýlda baþta ekonomi, dýþ politika ve terörle mücadele olmak üzere birçok alanda yapýlacak çalýþmalar ve Meclis'te bunlara iliþkin atýlacak adýmlarýn ele alýnmasý bekleniyor.