Ümit Özdað'dan 7'li koalisyonu karýþtýracak yeni çýkýþ! ''Akþener'in haberi vardý'' imasý
ABONE OL

Zafer Partisi Genel Baþkaný Ümit Özdað, geçtiðimiz gün katýldýðý canlý yayýnda, cumhurbaþkanlýðý seçimlerinde Kemal Kýlýçdaroðlu'na verecekleri destek karþýlýðýnda Ýçiþleri Bakanlýðý, iki bakanlýk ve Milli Ýstihbarat Teþkilatý'ný alacaklarýný söylemiþti. CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu, ittifak ortaðý Özdað'ýn iddialarýna iliþkin "Ýki kiþinin namusuna teslim edilen bir konudur." diyerek açýklamalarý yalanlayamamýþtý. CHP lideri, "Aramýzda özel bir protokol var. Bunun paylaþýlmasýnýn etikliðine dair de yorum yapmak istemiyorum." ifadelerini kullandý.

ÜMÝT ÖZDAÐ'DAN GÝZLÝ PROTOKOLE ÝLÝÞKÝN 'AKÞENER'ÝN DE HABERÝ VARDI' ÝMASI

ÝYÝ Parti, Gelecek ve DEVA'dan gelen tepkiler sonrasýnda sosyal medya hesabýndan açýklamalarda bulunan Ümit Özdað, ÝYÝ Parti Genel Baþkaný Meral Akþener'in de protokolden haberi olduðunu ima etti.

"Zafer Partisi-CHP protokolünün içeriðinden haberdar deðildik diyen ÝYÝ Parti, Gelecek ve DEVA Partililer, iyi dinleyin." diyen Özdað paylaþýmýnda þu ifadeleri kullandý:

"Akþener:"Sayýn Kýlýçdaroðlu'nun yetkisi vardý, o yetkiyi yerine getirdi. Hayýrlý uðurlu olsun..." demiþ. Sayýn Kýlýçdaroðlu bana da yetki aldýðýný söyledi.

Bakýn Akþener, bakanlýklarýn daðýlýmý ve Ümit Özdað'ýn Ýçiþleri Bakaný olmasý konusunda ne diyor:" Seçimlere biz iki parti ayrý ayrý olarak girdik. Alýnan oy ve milletvekili sayýsýna göre önce CHP sonra ÝYÝ Parti seçimden sonra bu konuda görevlendirmeler yapýlacak...Ýçiþleri Bakanlýðý üzerinden Sayýn Özdað, öyle bir görevlendirme Sayýn Kýlýçdaroðlu baþýndan itibaren yapmýþsa, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baþkaný olarak verdiði bir karardýr. Ben ona saygý duyuyorum..." Konu kapanmýþtýr."