Vize sýkýntýlarý için kritik adým! Ýlk temas Brüksel'de gerçekleþtirilecek
ABONE OL

Türkiye ile Avrupa Birliði (AB) arasýndaki Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloðu'nun bugün yapýlacak ilk toplantýsýnda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaþlarýna AB ülkelerinin uyguladýðý vize zorunluluðundan kaynaklanan sýkýntýlarýn aþýlmasý ve kara nakliye sektörü için ülke kotalarýnýn yetersizliðinin giderilmesi baþlýklarýnýn deðerlendirilmesi planlanýyor.

Ticaret Bakanlýðýndan yapýlan açýklamaya göre, Türkiye ile AB arasýndaki Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloðu'nun ilk toplantýsý bugün Brüksel'de gerçekleþtirilecek. Resmi heyetler ile özel sektör temsilcilerinin de katýlacaðý toplantýlara Bakan Ömer Bolat ve Avrupa Komisyonu Baþkan Yardýmcýsý Valdis Dombrovskis baþkanlýk edecek.

Toplantýlarda görüþülecek konular arasýnda, karþýlýklý ticaretin artýrýlmasý, Gümrük Birliði'nin geniþletilmesi müzakerelerinin baþlatýlmasý arayýþý, yeþil dönüþüme uyum çalýþmalarý, Türkiye Cumhuriyeti vatandaþlarýna AB ülkelerinin uyguladýðý vize zorunluluðundan kaynaklanan sýkýntýlarýn aþýlmasý ve kara nakliye sektörü için ülke kotalarýnýn yetersizliði gibi baþlýklar yer alýyor.

Toplantýnýn ardýndan Bakan Bolat ve Dombrovskis'in ortak basýn açýklamasý yapmasý planlanýyor.