Vucic: Cumhurbaþkaný Erdoðan günümüz dünyasýnýn en etkili devlet adamlarýndan biri
ABONE OL

Vucic, sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn ziyaretinin, dünyanýn siyasi ve ekonomik zorluklarla dolu gündemi içinde gerçekleþmesinin önemli olduðunu belirtti.

Ziyaretin, iki ülke arasýndaki iliþkilerin güçlenmesine ivme kazandýrdýðýný, barýþ ve refahý özleyen bölgeye istikrar katkýsý saðladýðýný kaydeden Vucic, þu yer verdi:

"Günümüz dünyasýnýn en etkili devlet adamlarýndan biri olan Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn ziyareti, Sýrbistan için her zaman büyük bir onurdur. Türkiye ve Sýrbistan'ýn uzun bir iþbirliði geçmiþi bulunmaktadýr ve bu ziyaretler, özellikle güvenlik ve ekonomi alanlarýnda baðlarýn derinleþtirilmesi için fýrsat sunmaktadýr. Ekonomi, bu ziyaretin en önemli konularýndan biridir. Türkiye, Sýrbistan'daki en önemli yatýrýmcýlardandýr ve bu ziyarette yeni projeler ve yatýrýmlar, altyapý projeleri, enerji ve ticaret konularý ele alýnacaktýr. Bu, özellikle mevcut zorlayýcý küresel ekonomik koþullarda, ülkemiz için büyük önem taþýmaktadýr."

Vucic, zor zamanlarda ikili iliþkilerin güçlenmesinin önemli olduðunu, bunun da Balkanlar'da barýþ ve istikrarýn saðlanmasýnda kilit bir rol oynadýðýný ifade etti.