Vucic iþbirliðinin önemine vurgu yaptý: Türkiye ile iliþkiler demek barýþ demek
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ile birlikte katýldýðý Sýrbistan'ýn baþkenti Belgrad'da düzenlenen "Sýrbistan-Türkiye Ýþ Forumu"nda konuþan Vucic, Türk firmalarýnýn Sýrbistan'daki yatýrýmlarýnýn son derece önemli olduðunu söyledi.

Sýrbistan'ýn demir yolu projelerinden bahseden Vucic, "Bir aya kadar açacaðýmýz yeni bir demir yolu hattýyla Budapeþte'ye çok daha yakýn olacaðýz. Niþ'e kadar inþa edeceðimiz tren hattýyla ise Ýstanbul'a biraz daha yaklaþacaðýz." dedi.

"TÜRKÝYE ÝLE ÝLÝÞKÝLER DEMEK BARIÞ DEMEK"

Vucic, Türkiye'nin zaman içerisinde büyük deðiþim gösterdiðine iþaret ederek, "(Cumhurbaþkaný) Erdoðan Türkiye'nin yüzünü deðiþtirdi. Yýllar önceki Ýstanbul ve Ankara ayný þehirler deðil. Bunlarýn hepsi Erdoðan sayesinde oldu. Bunlarý görünce ben de ülkemde ne yapabilirim diye düþünüyorum." ifadesini kullandý.

Türkiye'de insanlarýn çalýþkanlýðýndan inanýlmaz etkilendiðini anlatan Vucic, "Çalýþma ve emeðin ne olduðunu görüyorum Türkiye'de. Ýnsanlar aileleri, kazançlarý için çabalýyor. Biz de ülke olarak birçok baþarý elde ettik ve etmeye devam edeceðiz." ifadelerini kullandý.

Vucic, "Türkiye ile iliþkilerimiz ekonomik iþbirliðinin çok ötesinde, bizim için Türkiye ile iliþkiler demek barýþ ve istikrar demek." vurgusunda bulundu.

Sýrbistan'ýn ev sahipliðinde düzenlenecek EXPO 2027 için Türk firmalarýndan yardým alacaklarýný kaydeden Vucic, "Erdoðan'dan Türkiye'nin fuardaki varlýðýnýn da güçlü olacaðýnýn sözünü aldýk. Çok mutluyuz." diye konuþtu.

Vucic, dostluðu için Cumhurbaþkaný Erdoðan'a teþekkür etti.