Yeniden Refah Partili ismin Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki hadsiz sözlerine tepkiler çığ gibi!
ABONE OL

Önceki gün Halk TV canlı yayınına katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümüne yaklaşırken skandal bir iddiada bulundu.

Aydal, "Erdoğan anayasayı değiştirmezse bir başka ülkeye gider, Amerika'ya gider" gibi hadsiz sözler sarf etti. Aydal'a Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti'den tepki geldi.

"SİYASİ ALANI KİRLETEN HUKUK DIŞI SÖYLEMLER GEREKLİ CEVABI BULACAKTIR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal'ın Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik siyasi nezaketten yoksun, çirkin ve temelsiz ifadelerini şiddetle kınıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın demokrasi mücadelesi ile geçen hayatı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin bertaraf edilmesi başta olmak üzere, aziz milletimiz ile omuz omuza her türlü vesayete karşı cesur ve onurlu duruşu yakın tarihimizin kayıtlarındadır. Dünyanın ve bölgemizin büyük sınamalarla karşı karşıya olduğu bir dönemde, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli liderliğinde demokrasi ve kalkınma yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Demokratik rekabetin sınırlarını pervasızca çiğneyen, siyasi alanı kirleten hukuk dışı söylemler, milletimizin vicdanda ve derin irfanında da gerekli cevabı bulacaktır" dedi.

"ŞUURSUZLUK VE SAYGISIZLIK"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Aydal'ın, "Erdoğan anayasayı değiştirmezse bir başka ülkeye gider, Amerika'ya gider" sözlerinin çirkin bir şuursuzluk ve saygısızlık olduğunu belirtti.

Bu sözleri şiddetle kınadığını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın vesayetle mücadeleden terörün her türlüsüyle ve FETÖ'yle mücadeleye, 7 Şubat'tan 15 Temmuz'a kadar her türlü saldırı karşısında ortaya koyduğu cesur duruşunu tüm dünya bilmekte ve aziz milletimiz takdir etmektedir. Doğan Aydal'ın Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik kullandığı saygısız ifadeler, bir çirkinliğin dışa vurumu olduğu gibi açıkça haddi aşmaktır. Bu çirkinlik ve iftiralarla şimdiye kadar çok mücadele ettik, bundan sonra da siyasi ve hukuki karşılığını vermeye devam edeceğiz."

"BU AŞAĞILIK SÖZLERİNİ KINIYORUM"

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Aydal'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili açıklamalarının hadsizlik olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal'ın 'Erdoğan anayasayı değiştirmezse bir başka ülkeye gider, Amerika'ya gider' sözleri en basit tabiriyle hadsizliktir. Siyaseti demokratik yarıştan iftira kampanyasına dönüştürenler, milletimizden hak ettiği cevabı mutlaka alacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik bu aşağılık sözlerini kınıyor, kendisini edebe davet ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yeri, aziz milletimizin yanı, aziz milletimizin gönlüdür."

AKIL TUTULMASI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Doğan Aydal'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili iddialarının tam anlamıyla "akıl tutulması" olduğunu belirterek, "Aydal'ı ve saygısız, seviyesiz ve mesnetsiz açıklamalarını aziz milletimizin vicdanına havale ediyorum." ifadelerini kullandı.

Tunç, açıklamasında şunları kaydetti:

"Zoru görünce kaçan, sessiz kalan, üç maymunu oynayanları herkes çok iyi bilmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, aziz milletimizin bağrından yetişmiş, hayatı zorluklarla ve kirli zihniyetle mücadele etmekle geçmiş, ömrünü ülkemize ve milletimize vakfetmiş bir liderdir. Sayın Cumhurbaşkanımız, 15 Temmuz hain darbe girişiminde hedef alınmasına rağmen milli iradenin yanında yer almış, milletimizle bir bütün olarak vesayetçi zihniyete geçit vermemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız, aziz milletimizin yanında bir dava adamı, milletin adamıdır."

"MÜFLİS BİR ZİHNİN ÇİRKİN HEZEYANLARIDIR"

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanvekili Doğan Aydal'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili açıklamasını kınadı.

Ala, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanvekili Doğan Aydal'ın 'Erdoğan anayasayı değiştirmezse bir başka ülkeye gider, Amerika'ya gider' ifadeleri haddini aşmış, müflis bir zihnin çirkin hezeyanlarıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanına böylesine seviyesiz sözler söylemek kimsenin haddine değildir. Her türlü politik seviyenin altındaki bu ifadeleri esefle kınıyor ve reddediyoruz. YRP'nin yetkili kurullarının, bu kişi hakkında devlet ve demokrasi terbiyesinin gereğini yapacaklarını umuyorum."

HABERİN VİDEOSU