Yunanistan Baþbakaný Miçotakis'ten  þaþýrtan Türkiye itirafý!
ABONE OL

Atina Demokrasi Forumu kapsamýndaki forumda konuþan Miçotakis, Atina'nýn Paris ile hafta baþýnda imzaladýðý savunma iþ birliðine yönelik anlaþma, sýðýnmacý sorunu, salgýn ile mücadeleye yönelik deðerlendirmelerde bulundu.

Baþbakan Miçotakis, Yunanistan'ýn düzensiz göç akýnýna karþý sýnýrlarýný korumaya devam edeceðini, 2020'deki olaylarýn tekrarlanmasýna izin vermeyeceklerini savunarak, bazý Avrupa Birliði (AB) ülkelerinin sýðýnmacý sorununda dayanýþmaya yanaþmadýðýný kaydetti.

Miçotakis, "Göç sorununun yönetiminde Türkiye'nin oynadýðý önemli rolü hep açýk bir þekilde ifade ettim, bu nedenle Avrupa'ya Türkiye ile yapýcý bir þekilde çalýþmasý için ýsrar ediyorum." ifadesini kullandý.

Yunanistan'ýn Fransa'dan satýn almaya karar verdiði 3 yeni firkateynin Yunan Deniz Kuvvetlerinin caydýrýcý gücünü artýracaðýný iddia eden Miçotakis, Türkiye ile silahlanma yarýþýna girmeye niyetli olmadýðýný, Atina'nýn sorunlarý diyalog yolu ile çözmek istediðini kaydetti.

- FRANSA ÝLE SAVUNMA ÝÞ BÝRLÝÐÝ ANLAÞMASI

Yunanistan ve Fransa salý günü, taraflardan birinin saldýrýya uðramasý halinde, diðerinin yardým etmesini öngören, savunmaya yönelik bir iþ birliði anlaþmasý imzalamýþtý.

Anlaþmanýn imzalandýðý Paris'te düzenlenen ortak basýn açýklamasýnda Yunanistan'ýn Fransa'dan üç Belharra tipi fýrkateyn almaya karar verdiði de bildirilmiþti.