Yunanistan'dan dikkat çeken Türkiye açýklamasý: Yeterli seviyeye adým adým ulaþtýk
ABONE OL

Yunanistan'da yayýmlanan Kathimerini gazetesine konuþan Yerapetritis, gündeme iliþkin deðerlendirmelerde bulundu.

Yerapetritis, iki ülkenin son 15 aydaki yakýnlaþma sürecinde yeterli güven seviyesine açýk iletiþim kanallarýyla adým adým ulaþtýklarýný kaydetti.

Ýki ülke dýþiþleri bakanlarýnýn kýta sahanlýðý ve Münhasýr Ekonomik Bölge'nin (MEB) belirlenmesine yönelik kapsamlý görüþmelerin yürütülmesi için mevcut þartlarý deðerlendirmeleri yönünde liderlerinden talimat aldýklarýný belirten Yerapetritis, bu kapsamdaki tüm konularýn Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan'ýn kasýmda Atina'ya yapmasý planlanan ziyarette ele alýnacaðýný ifade etti.

- "DIÞ POLÝTÝKANIN KARMAÞIK KONULARINDA ATALETÝN GENELLÝKLE ZARARA NEDEN OLDUÐU ÝSPATLANDI"

Yerapetritis, taraflarýn çerçevede anlaþamamalarý halinde deniz yetki alanlarýnýn belirlenmesine yönelik görüþmeler devam etmese de ikili iliþkilerdeki mevcut iyi iklimi korumaya çalýþacaklarýný vurguladý.

Yunan Bakan, iki ülke arasýndaki istiþare görüþmelerine iliþkin çözüme yönelik aktif politika izlenmesinin gerekliliðine iþaret ederek, þunlarý kaydetti:

"Ýstiþari görüþmelerde 65. tura gitmeyi hedeflemiyoruz. 21 yýldýr 64 tur istiþari görüþmelerin ardýndan Türkiye ile bir müzakere seviyesine ulaþamadýk ne içerik ne de süreç olarak. Bunun sonucunda genelde turun sonunda baþýndan daha kötü bir noktaya vardýk. Tarihi olarak dýþ politikanýn karmaþýk konularýnda ataletin genellikle zarara neden olduðu ispatlandý. Yalnýz hareket faydalý bir eylem doðuruyor."