‘Yurtta Sulh Konseyi’nin isim babası Bay Kemal
ABONE OL

15 Temmuz 2016 gecesi 65. Türkiye Hükûmeti’ne karşı askerî darbe girişiminde bulunan cuntacılar TRT ekranlarında silah zoruyla okuttukları bildiriyle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni bilgiler paylaştı. Özel bir televizyon kanalında yerel seçimlere ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu’nun 2013 yılının ekim ayında Hüseyin Mercan ve Mustafa Yeşil ile bir klinikte buluştuklarını ifade eden Soylu, Mustafa Yeşil’in “Bizden istedikleriniz veya F.G’ye söylemek istedikleriniz neler” sorusuna Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Biz dini cemaatleri sivil toplum olarak görüyoruz, sizinle bir sorunumuz yok” dediğini aktararak “F.G’ye ‘Hükümetin politikalarının yanlış olduğunu, ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ama ısrarla ‘Yurtta sulh’ başlığıyla söylesin’ der. 15 Temmuz’da konseyin ismi neydi? Desin ki ben klinikte bu görüşmeyi yapmadım. Anladınız mı ‘Yurtta sulh konseyinin ne olduğunu? Çıkıp cevap versin” değerlendirmesinde bulundu. Soylu, “İsim babasının Kılıçdaroğlu olduğunu mu iddia ediyorsunuz?” sorusu üzerine “Ben kastetmiyorum, kendisi söylüyor zaten. ‘Yurtta sulh konseyinin’ ismini kim verdi ve sufle nereden geldi? Buna bakmak lazım” yanıtını verdi.      

ADINI İLANDAN ÇIKARDI 

Kılıçdaroğlu’nun 2013’te FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e telefon açanlar arasında kendisinin olmadığını söylemesine ilişkin de konuşan Soylu “Ekim 2013, Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Merkez’den Mustafa Yeşil’in verdiği numaradan Pensilvanya’yı aradı. Fakat ‘ilaç aldığı için konuşacak durumda olmadığı’ söylendi. İlan çıkmadan 3-4 gün önce şimdi firari durumdaki Ekrem Dumanlı, Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı Baki Özilhan’ı arayıp ‘Gazetede vereceğimiz geçmiş olsun ilanında ismini verelim mi?’ diye sordu. Baki Bey bir şeyden haberi olmadığı için Ekrem Dumanlı’ya bir şey söylememiş, Mustafa Yeşil’i danışmanı arar o da Kemal Kılıçdaroğlu’na sorar ‘Şimdilik ismime yer vermesinler’ der ve gazete ilanında adı çıkmaz ama Kemal Kılıçdaroğlu, elebaşı Fetullah Gülen’e geçmiş olsun telefonu açmıştır” ifadelerini kullandı. 

TRUVA ATLARINI AÇIKLADI 

CHP, İP ve SP’nin, PKK’nın şehirlere sızmasına ‘Truva atlığı’ yaptığını belirten Soylu “İlk kez bir terör örgütü, meşru siyasi partilerin içerisine zerk ediliyor” dedi. Bu partilerin belediye meclis üyesi adayları arasında terör suçlarından sabıkalı 299 kişi olduğunu belirten Soylu “İstanbul’un bir ilçesi adı C.Y, EYP ve molotof kokteyli naklinden gözaltına alındı. Bu belediyede CHP favori ve bu adam bu belediyenin içerisinde olacak, meclis üyesi adayı. Yine İstanbul’da sosyete bir yerde, Kandil ile Türkiye arasında haber alıp getirdiği... Yine İstanbul’da PK/KCK gençlik faaliyetleri içerisinde aktif olduğu ve adam topladığı. İzmir’de araç yakma olaylarına yardım ve yataklık yaptığı...” bilgisini paylaşarak ‘gereğinin’ yapılacağını söyledi.