Lokanta usulü mercimek çorbasý nasýl yapýlýr? Lokanta usulü mercimek çorbasý tarifi ve yapýmý
ABONE OL

Ýftar denince akla ilk gelen mercimek çorbasý olur. Ramazan'ýn gelmesiyle büyük bir heyecanla hazýrlanan iftar sofralarýnýn vazgeçilmezi mercimek çorbasý hemen hemen her evde sofrada yerini alýr. Lokantada yediðiniz sarý çorbanýn nasýl yapýldýðýný bir çoðumuz merak etmiþtir. Peki, lokanta usulü mercimek çorbasý nasýl yapýlýr? Lokantatalarda yediðimiz sarý ve lezzetli mercimek çorbasýnýn nasýl yapýldýðýný merak edenler için lokanta usulü mercimek çorbasý tarifini sizler için hazýrladýk. Ýþte sarý rengiyle iþtah kabartan lezzetli lokanta usulü mercimek çorbasý tarifi...

LOKANTA USULÜ MERCÝMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Mercimek çorbasýnýn renginin sapsarý olmasýný istiyorsanýz patates miktarýný artýrýp havuç koymayabilirsiniz. Son aþamada blender yerine sadece tülbent kullanarak süzerseniz de rengi sarý olacaktýr

Lokanta Usulü Mercimek Çorbasý Tarifi Nasýl Yapýlýr?

Çorba Ýçin:

Mercimekleri bol suda yýkayýn.

Tereyaðýný eritin ve küp küp doðranmýþ soðanlarý ve ezilmiþ sarýmsaklarý kavurun.

Soðan ve sarýmsak hafif kavrulunca unu ilave edin ve 2-3 dakika unu kavurun.

Çýrpma teliyle unu çýrpýyorken tavuk suyunu ilave edin.

Mercimekleri de ilave edin ve kalan suyu da ilave edip kaynamaya býrakýn.

Su kaynayýnca tuzu ilave edin ve mercimekler iyice yumuþayýncaya kadar piþirin.

Kaynayan ve kývamlanan çorbayý blenderdan geçirin ve daha sonra ince delikli bir süzgeçten süzün ve pürüzsüz kývama getirin.

Üzeri Ýçin:

Tereyaðýný eritin ve eriyen tereyaðýnda pul biberi kavurun.

Kaynayan çorbanýn üzerine dökün ve tahta kaþýk yardýmýyla yaðýn çorbayla karýþtýrýn.

LOKANTA USULÜ MERCÝMEK ÇORBASI MALZEMELERÝ

3 yemek kaþýðý sývý yaðý

1 adet kuru soðan(iri doðranmýþ)

1 yemek kaþýðý un

1 adet havuç(iri doðranmýþ)

1 adet patates(büyük boy, iri doðranmýþ)

1 tatlý kaþýðý tuz

1 çay kaþýðý karabiber

1,5 su bardaðý kýrmýzý ya da sarý mercimek

6 su bardaðý sýcak su(1 adet et su tablet ile hazýrlanmýþ)

ÜZERÝ ÝÇÝN:

3 yemek kaþýðý sývý yað

2 yemek kaþýðý tereyaðý

1 tatlý kaþýðý kýrmýzý toz biber

YAPILIÞI:

Mercimekleri bol suda yýkayýn. Tereyaðýný eritin ve ince ince doðranmýþ soðanlarý ve rendelemiþ sarýmsaklarý kavurun. Soðan ve sarýmsak hafif kavrulunca unu ekleyerek 2-3 dakika unu kavurun.

Çýrpma teliyle unu çýrpýyorken tavuk suyunu ekleyin.

Mercimekleri de ilave edin ve kalan suyu da ekleyip kaynamaya býrakýn.

Su kaynayýnca tuzu ekleyin ve mercimekler iyice yumuþayýncaya kadar piþirin.

Kaynayan ve kývamlanan çorbayý blender dan geçirin ve daha sonra ince delikli bir süzgeçten süzün ve pürüzsüz kývama gelmesini saðlayýn.

ÜZERÝ ÝÇÝN:

Tereyaðýný eritin ve eriyen tereyaðýnda pul biberi ekleyin ve kavurun.

Kaynayan çorbanýn üzerine ekleyin ve tahta kaþýk yardýmýyla yaðýn çorbayla karýþmasýný saðlayýn. Servise hazýr.

Lokanta Usulü Mercimek Çorbasý Tarifinin Püf Noktasý: Un kavrulduktan sonra suyu ilave ederken çýrpma teli kullanmak çorbanýn topaklanmasýný engeller.

SÜZME MERCÝMEK ÇORBASI

MALZEMELER:

1,5 su bardaðý kýrmýzý mercimek

2 su bardaðý tavuk suyu

2 su bardaðý su

1 adet orta boy soðan

1 adet orta boy patates

1 adet orta boy havuç

1 yemek kaþýðý un

2 yemek kaþýðý tereyaðý

1 yemek kaþýðý sývý yað

1 çay kaþýðý tuz

1 çay kaþýðý karabiber

YAPILIÞI:

Patatesin, havucun ve soðanýn kabuklarýný soyun.

Tüm sebzeleri küpler halinde doðrayýn.

Mercimekleri bol suda yýkayýn.

Bir tencerenin içine tereyaðý ve sývý yaðý alýn ve eritin.

Ýçine soðanlarý ilave edin kavurmaya baþlayýn. Ardýndan havuç ve patatesleri de ilave ederek kavurmaya devam edin.

Üzerine mercimekleri, tavuk suyu ve suyu ilave ederek kaynamaya býrakýn.

Sebzeler iyice yumuþayýp, mercimekler piþtiðinde blender dan geçirin. Tekrar ocaða alýn.

Ayrý bir yerde tereyaðý ve unu kavurun. Çorbadan yarým kepçe kadarýný içine ekleyin ve karýþýmý çorbaya alýþtýrýn.

Elde ettiðiniz karýþýmý kontrollü çorbanýn içine ekleyerek karýþtýrýn. Yaklaþýk 2-3 dakika daha bu þekilde piþirdikten sonra ince delikli bir süzgeçten geçirin.

Çorbanýz servise hazýr.