Akýlalmaz olay! DNA testi yaptýran kadýn, kýzýnýn dayýsý çýktý
ABONE OL

Hem kýzýnýn annesi hem dayýsý olduðu teyit edilen bir kadýnýn ortaya çýkmasý týp dünyasýndaki insanlarý þaþkýna çevirdi.

Kulaða inanýlmaz gelen olay Kolombiya'da yaþandý. Genetik Enstitüsü'nde görev yapan Juan Yunis, sýradan bir DNA testi gerçekleþtiriyordu.

Anne ve kýz arasýndaki bu testte erkek DNA'sýna rastlandý. Kadýnlarda DNA XX kromozomlarýyla oluþurken, test sonuçlarýnda Y kromozomuna da rastlanmýþtý. Laboratuar hatasý olduðunu düþünen Yunis testi birkaç kez tekrarladý.

NE ANNESÝ NE BABASI ÇIKTI

NTV'de yer alan habere göre, Bu durumda test sonucuna göre anne kýzýn annesi olarak gözükmüyordu çünkü ortada bir Y kromozumu vardý. Annenin kanýný test eden doktorlar Y kromozomuyla karþýlaþtý.

Annenin test örnekleri sonuçlara dahil edilmediði zaman kýzýn babasýnýn verdiði örnek aradaki akrabalýk iliþkisini kanýtlýyordu.

TETRA GAMETÝK KÝMERÝZM NEDÝR?

Araþtýrmacýlar kadýnýn DNA'sýný yakýndan incelediðinde bir tetra gametik kimerizm vakasýyla karþý karþýya olduklarýný farketti. Yani annenin bedeninde hem XX hem XY kromozomlarý ayný anda bulunuyordu.

Dört gametten oluþtuðu için tetra (Latince'de dört demek) gametik kimerizm olarak adlandýrýlan bu durum en yaygýn kimerizm anomalilerinden biri.

Yani bu durumda anne görevindeki kadýn bünyesinde barýndýrdýðý farklý DNA'lar nedeniyle kendi kýzýnýn hem annesi hem dayýsý konumuna geliyor.

Dünya genelinde þimdiye kadar tespit edilen kimerizm vaka sayýsýnýn 20 olduðu belirtildi.