Bakan Koca: 112 kara ambulanslarýyla 5,5 milyondan fazla hastayý hastanelere ulaþtýrdý
ABONE OL

Koca, sosyal medya hesabýndan, 1-7 Aralýk Acil Saðlýk Hizmetleri Haftasý kapsamýnda yaptýðý açýklamada, 112 Acil Saðlýk Hizmetleri'nin ülke genelindeki toplam istasyon sayýsýnýn 3 bin 402'ye, il saðlýk hizmetlerinde kullanýlan kara ambulans sayýsýnýn ise 5 bin 738'e ulaþtýðýný belirtti.

Kýrsal bölgelerdeki acil saðlýk hizmeti istasyon sayýsýný ihtiyacý karþýlayacak þekilde artýrdýklarýný vurgulayan Koca, "Ekim sonu itibarýyla 112 kara ambulanslarýmýzla bu yýl nakledilen hasta ve yaralý sayýsý 5 buçuk milyonun üzerinde. Yurt içi ve yurt dýþýnda profesyonel anlamda medikal kurtarma ve müdahale hizmetlerinde görev yapmaya hazýr 15 bin 466 UMKE personelimiz bulunuyor. Her türlü coðrafi yapý ve iklim þartlarýnda hastalara ulaþabilme ve müdahale edebilme amacýyla palet takýlabilen 232 ambulansa sahibiz." ifadelerini kullandý.

Bakan Koca, ayrýca önünde kar býçaðý bulunan 21 kombi paletli ambulansla (snowtrack) kýþ þartlarýnda da hizmet verdiklerini belirterek "6 deniz ambulansýmýz hizmete baþladýklarý zamandan ekim sonuna kadar 34 bin 867 hasta taþýmýþ durumda. 13 ilimizde konuþlanan 13 helikopter ambulansýmýz hizmete baþladýklarý tarihten 27 Kasým'a kadar 244 organ ve 42 bin 729 hasta ve yaralý taþýdý." açýklamasýnda bulundu.

"ÝKÝ UÇAK AMBULANSIMIZ 18 BÝN 959 HASTA VE YARALI TAÞIDI"

Bakan Koca, hava ambulanslarýnýn çalýþmalarýna iliþkin de þunlarý kaydetti:

"Ankara ve Ýstanbul'da konuþlanan 2 uçak ambulansýmýz ise ilk seferlerinden eylül sonuna dek 851'ü organ, 18 bin 959 hasta/yaralý taþýmýþ, yurt dýþýna 43 hasta, yurt dýþýndan ülkemize 1398 hasta nakli gerçekleþtirmiþtir.

Türkiye'nin acil saðlýk hizmetlerindeki gücü tartýþýlmaz. Acil saðlýk çalýþanlarýmýzýn özverisi hayranlýk uyandýrýcý. Her biriyle gurur duyuyor, Acil Saðlýk Hizmetleri Haftasý sebebiyle kendilerine þükranlarýmýzý sunuyoruz."