Memiþoðlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliðince (TOBB) düzenlenen "Saðlýk Sektörü Ýstiþare Toplantýsý"na katýldý.
Burada konuþan Memiþoðlu, son 22 yýlda saðlýkla ilgili birçok önemli adýmýn atýldýðýna iþaret ederek, "Türkiye'ye artýk sadece saðlýk hizmetini iyi sunmak yetmez. Bu kadar iyi saðlýk çalýþanlarýyla, bu kadar iyi bir altyapýyla, bu kadar özverili insan gücüyle artýk sadece dünyanýn en iyi ve en ulaþýlabilir saðlýk hizmetini sunmak bize yetmez. Biz artýk dünyada saðlýk sektöründe ana oyuncu olmak zorundayýz. Ana oyuncu olacaksak da saðlýðýn bilgisini üretmek, saðlýðýn teknolojisini üretmek, saðlýkla ilgili yeni bir þeyler sunmak ve söylemek durumundayýz." ifadelerini kullandý.
Saðlýk sektörünün Türkiye'nin lokomotif sektörü olabileceði inancýyla çalýþmalarýný sürdürdüklerini dile getiren Memiþoðlu, bu konunun kendileri için en büyük hedef noktasý olduðunu söyledi.
Memiþoðlu, Türkiye'de saðlýkla ilgili çok büyük bir geliþim süreci yaþandýðýna dikkati çekerek, bu süreci dünya çapýnda bir noktaya taþýmayý hedeflediklerini belirtti.
Türkiye'nin saðlýk sektörünü dünya çapýnda bir noktaya taþýmak için ortak hareket edilmesinin önemine vurgu yapan Memiþoðlu, "Ben, iyi þeyler yapacak, üretimle ilgili her türlü çabayý harcayan her bir ferdin, kamu-özel-üniversite olsun destekçisi olacaðýma size söz veriyorum. Bizler, Türk insaný fikir üretmekte, yeni bir þey yapmakta çok büyük yeteneði olan insanlarýz." diye konuþtu.
Bakan Memiþoðlu, Türkiye'deki saðlýk sektörüne oluþan güvenin oldukça yüksek olduðuna dikkati çekerek, þunlarý söyledi:
"Bize 2 milyar dolarlýk veya biraz üstünde saðlýk turizmi yetmez. Bize sadece ventilatör veya birkaç tane malzeme üretmemiz yetmez. Bize sadece bir ventilatör veya birkaç tane malzeme üretmemiz yetmez. Bize artýk yeni bir þeyler söylememiz yeter. Biz Türk milleti olarak birlikte çalýþacaksak, bilim insaný, kamu ve ticaret adamýnýn ortak çalýþabileceði ekosistemi oluþturmak durumundayýz. Onun için TÜSEB bizim bu konudaki en önemli parametremiz, argümanýmýz ve kurumumuz olacaktýr. Bilim insaný orada ticaret insanýyla beraber ortak çalýþacaktýr. Kamu olarak da bunun üzerine biz bu ekosistemi destekleyeceðiz."
Türkiye'de saðlýk alanýnda Faz-1 çalýþmalarýnýn azlýðýna dikkati çeken Memiþoðlu, þunlarý kaydetti:
"Faz-1 çalýþmasý demek 'Yeni bir þey söyleyeceðim, yeni bir þey için uðraþýyorum' demektir. Ben üniversitelere de söylüyorum, sizlere de söylüyorum. Faz-1 çalýþmasý yapacak herkesin arkasýnda duracaðýz. 'Ben yeni bir þey söyleyeceðim, yeni bir þey üreteceðim' diyen herkesin arkasýnda TÜSEB üzerinden ekosistem oluþturup duracaðýz. 'Ben malzeme ürettim, bunun kalitesinin devamý ve bilimsel çalýþmasýný yapýyorum' diyecek her üreticinin, her yatýrýmcýnýn bilimsel çalýþmasýný yapacak þekilde TÜSEB'i organize ediyoruz. Bizler kamu olarak bu düzeni açmak için her þeyi yapacaðýz."
Kamu olarak sektör temsilcilerini desteklemeye devam ederken, onlardan da dilek, þikayet ve önerilerini iletmeleri noktasýnda çekinmemesini isteyen Memiþoðlu, "Eðer bir sorununuz varsa ulaþýlabilir bir saðlýk bakaný olduðunu bilin." ifadesini kullandý.
Program basýna kapalý devam etti.