Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevgi Gökçen Erkün, soğuk günlerde vücut ısısını korumak için öncelikle dengeli beslenilmesi gerektiğine dikkat çekti. Gün içinde harcanan enerjiye dikkat çeken Erkün, "Enerji yoksunluğundan dolayı vücut ısısı düşebilir. Sabah kahvaltısı muhakkak yapılmalıdır. Kahvaltıda pekmez, bal gibi enerjisi yüksek besinler tüketilirse vücut ısısı artar. Kadınlar günde 1, erkekler için ise 1.5 yemek kaşığı pekmez tüketmeli. Bu gün içinde sizi oldukça rahatlatır. Ayrıca gün içerisinde bir avuç badem, 2-3 ceviz ve üzüm tüketerek soğuktan daha az etkilenebilirsiniz. Eğer kansızlığınız varsa soğuk havalarda daha çok sıkıntı çekersiniz. Kan değerleri düşük olan kişilerin yumurta ve peyniri ayrı tüketmesi gerekiyor. Çünkü demir eksikliğine neden olur" dedi.
Kış aylarında kuru baklagillerin sık tüketilmesi gerektiğini hatırlatan Erkün, baklagillerin vitamin ve mineral açısından çok zengin, tokluk açısından yararlı bir besin kaynağı olduğunu ifade etti.
Grip nezle gibi hastalıklardan korunmak isteyenlere de tavsiyelerde bulunan Erkün, "Tüketeceğiniz meyveleri renkli seçin. İnsanlar hasta olmamak için C vitamini takviyesi yapmak istiyor. Portakal ve mandalina tüketimi artıyor. Ancak günde 5-6 tane tüketiyorsanız sadece aşırı enerji alımına neden olur. Fazla tüketim gribal enfeksiyonu geçirici veya önleyici bir etki sağlamayacaktır" diye konuştu.