Bayram şekeri ve çikolata alırken bunlara dikkat edin
ABONE OL
RAKAMLARLA ŞEKER VE ÇİKOLATA TÜKETİMİ: 
-Dünyanın en çok çikolata tüketen ülkesi İsviçre. Kişi başına 8.7 kilogram çikolata tüketen İsviçre’yi 7 ile 8 kilogram arasındaki tüketimlerle yine Avrupa ülkeleri izliyor. Türkiye’de ise kişi başı çikolata tüketimi 3.1 kilogram.
-Şekerleme pazarında ise Türkiye ile Avrupa arasındaki tüketim farkı daha yüksek. Avrupa ülkelerinde tüketim ortalama 4-5 kilogram arasında seyrederken Türkiye’de miktar 1.5 kilogram düzeyinde.
-Bayramlarda çikolata tüketimi artıyor. Türk halkı, paketli çikolatayı bayram ziyaretlerine götürmeyi, dökme çikolatayı evinde misafirlerine ikram etmeyi tercih ediyor.
-Bayram dönemlerinde özellikle fındık, fıstık çeşnili ve krema dolgulu çikolata seçenekleri tercih ediliyor.
-Dökme çikolata en çok İç Anadolu’da, paketli ikramlık çikolata ise Marmara’da tercih ediliyor.
-İkramlık şekerlemenin ise yüzde 50’si Ramazan Bayramı döneminde tüketiliyor.
-Şekerlemenin yüzde 46’sı Doğu ve Güneydoğu Anadolu tüketilirken bu bölgeleri; sırasıyla İç Anadolu, Marmara, Akdeniz, Ege ve Karadeniz takip ediyor.
 
ÇİKOLATA VE ŞEKERLEME ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
-Çikolata ambalajı ürünü tamamen sarmalı
-Çikolataların görünümü parlak olmalı
-Üzerinde beyazlama olmamalı. Böyle bir durumda ürün yüksek sıcaklıkta veya soğukta kalmış olabilir. 
-Çikolata ve çikolatalı ürünler buzdolabında değil, 18 ila 22 derece arasında saklanmalı
-Şekerlemede ise ambalajın kapalı olmasına ve ürünlerin 30C°’nin altında, oda şartlarında, güneş görmeyen serin ortamda saklanmasına dikkat edilmesi gerekiyor.