Alman Bild am Sonntag gazetesine konuþan Þahin, "Ýlk mRNA tabanlý kanser aþýlarýmýzýn 2030'dan önce onaylanmasýný bekliyoruz. Ayrýca 2025-2029 yýllarýnda diðer tedavi edici yaklaþýmlar için deneme verilerine sahip olmayý planlýyoruz." ifadelerini kullandý.
Amaçlarýnýn her hastaya özel kanser aþýsý geliþtirmek olduðunu vurgulayan Þahin, "Bunu yapmak için her hastanýn kanser özelliklerini analiz ediyoruz ve baðýþýklýk sisteminin mümkün olduðunca çok sayýda tümör hücresini tanýmasýný ve yok etmesini saðlayacak olanlarý seçiyoruz." diye konuþtu.
Þahin, bir baþka umut kaynaðýnýn antikor-ilaç konjugatlarý (ADC) olduðuna da iþaret ederek, "ADC'ler kemoterapiyi taþýyan antikorlardýr. Kanda dolaþarak tümöre ulaþýrlar ve orada kemoterapiyi hedefli þekilde serbest býrakýrlar. Bu tedavinin önemi, katýlýmcýlarýn önemli bölümünde tümörü çok hýzlý þekilde küçültebilmesidir. Birkaç yýl içinde birçok kanser durumunda klasik kemoterapi yerine hedefe yönelik kemoterapi olarak giderek daha fazla ADC'nin kullanýlacaðýndan eminim." ifadesini kullandý.