Diş sağlığında sınıfta kaldık
ABONE OL

Geçtiğimiz yıl 20 bin öğrencinin diş taramasının yapıldığı proje yeni eğitim ve öğretim yılında da devam ediyor. Hayata Sağlıkla Gülümse projesi bu yıl Küçükçekmece’deki ilk ve ortaokullarda devam edecek. Öğrencilerin diş taraması gerçekleştirilen proje kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaşılarak ücretsiz ağız ve diş sağlığı hizmeti de vermeyi hedefliyor.

Projenin mimarlarından İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, şu ana kadar 55 okulda, 20 bin öğrenciye diş taraması yaptıklarını söyledi. “1000 öğrencimize ise diş tedavisi uyguladık.” diyen Aydın, projenin amacının amacını şöyle açıkladı: “Ağızdaki dişlerin çürümesini engellemek için farkındalık yaratmak  istiyoruz. Bu yüzden çocuklardan başladık.”

Ağız hijyenini bilmiyoruz

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Hasan  Meriç, geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de yıllık diş fırçası tüketiminin 4 kişiye 1 diş fırçası şeklinde olduğunu ancak bu rakamların günümüzde iyileştiğini kaydetti.

Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, ‘Diş konusunda toplumda sınıfta kaldık. Birçok hastalık diş bakımını iyi yapılmamasından kaynaklanıyor. Bu proje çocuklardan başlayarak  hastalıklara sebep olan diş sorunlarını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” dedi. 

Okul öncesi eğitim şart

Diş bakımı alışkanlığının okul öncesinden kazandırılması gerektiğini kaydeden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ‘Diş hekimi bir belediye başkanı olarak, ağız ve diş sağlığı için bir şeyler yapmam gerektiğinin farkındayım. Çünkü ağız ve diş sağlığına toplumumuz yeteri kadar önem vermiyor. En başta çocuklarımıza bu alışkanlığı kazandırarak, bir başlangıç yapmak istedik” dedi. Toplantı sonra Karadeniz, diğer hekimlere eşlik ederek, öğrencilerin diş taramasını gerçekleştirdi.