İncirin öyle bir yararı ortaya çıktı ki!
ABONE OL
Tansiyon: İncir potasyum bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Potasyum tansiyonun (kan basıncının) dengelenmesine yardımcı olur. Düzenli tüketildiğinde tansiyonu ve buna bağlı olarak gelişen kalp ve damar hastalıklarını önler.
 
Kabızlık: Özellikle kurutulmuş incir bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı gıdalar arasındadır.
 
Diyabet: İncir, gıdalardan alınan şekerin sindirimini ve vücut tarafından emilimini yavaşlatır. Bu özelliği ile Tip-2 diyabet hastalarına öneriliyor.
 
Kemik sağlığı: Magnezyum, kalsiyum ve K vitamini içeren incir kemiklerin güçlenmesini sağlıyor.
 
Kalp sağlığı: İncir yaprakları trigliseritleri (kanda bulunan yağ formu) düşürür.
 
Meme kanseri: İçerdiği lif sayesinde meme kanserine yakalanma riskini düşürüyor.
 
Kolesterol: İncirde bulunan pektin (suda çözünen lif) sindirim sistemine girdiğinde fazla kolesterolü temizler ve vücuttan atılmasını kolaylaştırır.
 
Akne: Ezilmiş taze inciri yüzünüze sürüp 15-20 dakika beklettikten sonra ılık suyla temizleyin.
 
1-2 adet kuru inciri 2 çay kaşığı balla sıcak suda karıştırıp için.