Bundan ötürü çalışanların öğle yemeğine çok dikkat etmesi gerektiğini belirten Bekmezci, yemek tabağının üç bölüme ayrılması gerektiğini dile getirdi. Bekmezci, "Tabağın yarısına sebze-meyve, bir kısmına tahıl, diğer kısmına da et grubu yerleştirilmeli." dedi.
Yasemin Bekmezci, günün yarıdan çoğunun iş yerinde geçtiğini bu yüzden de iş yaşantısında beslenmenin önemli hale geldiğini belirtti. Hayatın her döneminde önemli bir yer tutan yeterli ve dengeli beslenmenin başarılı ve sağlıklı çalışabilmenin olmazsa olmaz koşullarından biri olduğunu belirten Bekmezci, yapılan çalışmalarda iş performansı ve iş kazaları ile beslenme arasında önemli bir ilişki olduğunun tespit edildiğini aktardı. Yetersiz ve dengesiz beslenenlerde kan şekerinin düşmesine paralel olarak halsizlik, dikkat azlığı, yorgunluk hissi geliştiğini hatırlatan Bekmezci, bunun sonucu olarak da iş yerinde verimin düştüğünü ifade etti.
Bedenin düzenli çalışması için kan şekerinin belirli bir düzeyde olması gerektiğini dile getiren Bekmezci, şu bilgileri verdi: "Kan şekerinin dengede kalması için günde en az 3 ana öğün 2-3 ara öğün planlayın. Güne mutlaka kahvaltıyla başlayın. Kahvaltıda uzun süre tokluk sağlaması açısından proteinli yiyeceklere (peynir, yumurta veya süt gibi) yer verin. Sebze-meyveler kahvaltıyı besin öğeleri açısından dengelediği gibi içerdikleri posa nedeniyle de kan şekerinin daha geç düşmesine yardımcı olacaktır."
Öğle yemeklerinde iş yerindeki yenilmesi durumunda, besin seçimine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Bekmezci, tabağın yarısına sebze-meyve grubundan (mesela salata), kalan yarısını da üçe bölüp, iki parçalık kısmına tahıl grubu (ekmek, pilav, makarna), bir parçalık kısmına da et grubunu yerleştirilmesinin sağlıklı olacağını kaydetti. Bekmezci, bu besinlerin yanında ayran ya da süt gibi bir içecek eklendiğinde öğünün dengeli olacağını dile getirdi.
Dinlenme aralarında içilenlere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Bekmezci, şöyle konuştu: "Örneğin 2 şekerli 6 bardak çay içtiğinizde ortalama 120 kalori alırken, şekersiz içtiğinizde 0 kalori alırsınız. Şeker miktarının artmasıyla kalorinin daha fazla artacağını da unutmayın. Ayrıca içeceklere ilave olarak günde en az 1,5-2 litre su içmeyi de ihmal etmeyin."
Yenilenlerin mutlaka fiziksel aktivite ile dengelenmesi gerektiğini kaydeden Bekmezci, günlük yarım saatlik bir yürüyüşün haftada yaklaşık olarak 1000 kalori harcanmasını sağlayacağını ifade etti. Bekmezci, "İş yerinde de hareketli olmaya çalışın. Özellikle masa başı çalışanıysanız; bir şey gerekli olduğunda telefonla edinmek yerine, kalkın ve kendiniz alın. İş yerine gelip-giderken servis kullanın ve servisten evinize 2 - 3 durak önce inip binerek de aktivitenizi arttırabilirsiniz." önerisinde bulundu.