Kaza sonrasý beyin ölümü gerçekleþen gencin organlarý 5 hastaya nakledilecek
ABONE OL

Samsun'da 21 Mart'ta geçirdiði motosiklet kazasý sonrasý aðýr yaralanan Ali Kara'nýn, tedavi gördüðü Samsun Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi'nde dün beyin ölümü gerçekleþti. Hastanenin Organ Doku Koordinatörlüðü ekiplerinin görüþtüðü aile, oðullarýnýn organlarýný baðýþlama kararý aldý.

Ailenin olumlu yanýtýnýn ardýndan gerekli yerlere bilgi verilerek Kara'nýn organlarýnýn alýnmasý için harekete geçildi.

Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörleri Dr. Çaðatay Erman Öztürk ile Dr. Recep Erik gözetiminde çýkarýlan organlar, Samsun ve Erzurum'daki nakil bekleyen hastalara gönderildi.

Dr. Çaðatay Erman Öztürk, gazetecilere yaptýðý açýklamada, þunlarý kaydetti:

"Acýlý aileye sabýrlar diliyorum. Aile tüm organlarýný baðýþladý ama biz karaciðer, böbrekler ve göz kornealarýný alabildik. Diðer organlar kullanýma uygun bulunmadý. Hastanýn ailesi yüce bir görev yaptý ve organlarýný baðýþladý. Karaciðer Erzurum'da nakil bekleyen hasta için gönderildi. Diðer organlar ise Samsun Ondokuz Mayýs Üniversitesi Týp Fakültesi Hastanesinde nakil bekleyen hastalar için bu hastaneye gönderildi. Aileye böyle bir durumda karar verdiði için teþekkür ediyoruz. Çünkü böyle bir durumda karar vermek çok zor. Çünkü organlar yapýlamayan tek þey. Dolayýsýyla canlýdan yapýlan organ baðýþý gibi kadavradan organ baðýþý da çok önemli. Tabii bu kararý vermek çok zor. Ama organ bekleyen binlerce hastamýz var. Kadavradan organ baðýþý olmazsa nakil yapamýyoruz maalesef."