Posalı besinler kolon kanserinden koruyor
ABONE OL
Uzmanlar yaklaşık yüzde 90'ı kalın bağırsaktaki iyi huylu tümörler nedeniyle başlayan kolon kanserinin ortaya çıkmasında, genetik faktörlerin rolünün diğer kanser türlerine göre daha fazla olduğunu kaydetti.
 
Yapılan araştırmalara göre, bir insanın ömrü boyunca kolon kanserine yakalanma riskinin yaklaşık yüzde 5,5 gibi bir rakam olduğu söyleyen uzmanlar:
 
''Ancak, ailesinde kolon kanseri ya da bağırsaktaki tümör öyküsü olanlar, 50 yaşın üzerindekiler, ülseratif kolit ve crohn hastalığı olanlar, batı toplumlarında görülen beslenme alışkanlığı, işlenmiş gıda ile fazla et tüketenler, aşırı kilolular, sigara içenler ile hareketsiz yaşam süren kişilerde hastalığın görülme riski artıyor,''  dedi.