Sahurda mutlaka peynir tüketin
ABONE OL
Uzmanlar oruçluyken tükürük salgılamasının azalması nedeniyle diş çürümelerinde artış meydana gelebileceğini belirterek, ramazan ayından önce diş bakımı yaptırılmasının önemine işaret etti.
 
Çürük riskinin ağızdaki asidik ortamla doğrudan ilgili olduğunu anımsatan uzman, sahurdan sonra diş fırçalama imkanı olmaması halinde peynir gibi bazik yiyeceklerin tüketilmesinin ağız içindeki asidik ortamı dengeleyebileceğini, çürük riskini azaltabileceğini söyledi.
 
Ağız kokusunun temel nedeninin çürükler ve diş eti rahatsızlıkları olduğunu kaydeden uzman, kokunun sinüzit, üst solunum yolları enfeksiyonu, mide rahatsızlıkları ve karaciğer rahatsızlıkları gibi birçok sistematik hastalığın da habercisi olduğuna dikkat çekti.
 
Ağız kokusunu gidermek için sprey ve gargara kullanımını önermediğini dile getiren uzman, "Ben onları tavsiye etmiyorum. Özellikle koku için kullanılan ağız gargaralarını, bazı patolojik bulguları gizlediği için önermiyorum. Veriler gizlenince önemli hastalıkların tespiti yapılamıyor ve tedavide gecikme yaşanabiliyor." diye konuştu.