Stresten kurtulmak için 3 yol
ABONE OL
Stresinizi azaltmak için, sizin için stres yaratan olaylara verdiğiniz tepkileri değiştirmeniz gerekiyor. Söylemek yapmaktan çok daha kolay, ama bazı yöntemleri uygulamak imkansız da değil. 
 
İşte başlamak için birkaç yol...
 
Olaylara anında tepki vermek yerine, durup düşünün
Mesela sizi çıldırtan bir e-mail aldınız ya da müşterinizle yaptığınız bir konuşma sizi çileden çıkardı. Hemen karşılık vermeden kendinize biraz zaman tanıyın, bir süre düşünün, olayları tartın ve ardından ne yapmak istiyorsanız yapın.
 
Duruma ağlamak yerine gülmeyi deneyin
Mesela patronunuzla ya da eşinizle hoşunuza gitmeyen bir durum yaşadınız. Kendinizi takdir edilmemiş ve değersiz hissettiniz. Normalde çoğu kadın böyle bir duruma ilk tepki olarak ağlamaya başlar. Muslukları açmadan önce durun ve olayları tarafsız olarak düşünmeye çalışın. Patronunuz üzerinde çalıştığınız projede yaptığınız bir işi beğenmemiş olabilir, beğenmek zorunda da değil. Ağlamak yerine, neden böyle bir şeye aşırı tepki vermek istediğinizi düşünüp, kendinize gülün.
 
Stresli bir durumla karşılaştığınızda, içine gömüleceğinize kendinizi izole etmeye çalışın
Stresinizin arttığını, ellerinizin titreyip her yeri kırmızı görmeye başladığınızı hissettiğiniz anda ortamdan uzaklaşmaya çalışın. Bulunduğunuz odayı değiştirin, dışarı çıkıp yürüyün yani sizi sakinleştirecek ne varsa onu yapın. Kısacası, kanalı değiştirin. Bunu yapmadığınız takdirde, stresiniz artacak ve ruh halinizi etkileyecektir.