TÜBİTAK'tan Obezite, kalp ve şeker hastalıklarıyla mücadelede büyük adım
ABONE OL
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinde (MAM) düzenlenen imza töreninde, TÜBİTAK MAM Başkanı Doç. Dr. Bahadır Tunaboylu ile DEMİRPOLAT Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Demirpolat anlaşmaya imza attılar.
 
Gıdaların enerjisini ve glisemik indeksini azaltan bu fonksiyonel gıda ürününün üretimde kullanılmaya başlamasıyla, obezite, kalp ve şeker hastalıklarıyla mücadelede önemli bir adım atılmış olacak.
 
TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü tarafından geliştirilen ve DEMİRPOLAT şirketler Grubu tarafından “PELİZA” adıyla un ve çeşitleri olarak piyasaya sürülecek olan bu ürün, ince bağırsakta sindirilemeyen ancak kalın bağırsakta sindirilebilen bir gıda maddesi olarak tanımlanıyor ve sağlık üzerine etkileri bakımından diyet liflere benziyor. Kalın bağırsakta diyet liflere göre daha kolay fermente edilebilen bu ürünün, prebiyotik olma potansiyelinin yanında bütirat ve bol miktarda kısa zincirli yağ asitleri üretmesi nedeniyle bağırsak sağlığı, özellikle kolon kanserinin önlenmesi açısından da önemi yüksek.