Türkiye'de saðlýðýna kavuþan hekimden teþekkür ziyareti
ABONE OL

Ankara Atatürk Sanatoryum Eðitim ve Araþtýrma Hastanesinden yapýlan açýklamaya göre, diþ hekimi Aysun Aydemir Ýnam, Haziran 2022'de nefes darlýðýnýn artmasý üzerine Danimarka'daki Bispebjerg Hastanesine baþvurdu.

Burada akciðerinin söndüðü tespit edilen ve göðüs tüpü takýlan Ýnam'ýn, ilerleyen günlerde saðlýðýnda herhangi bir iyileþme olmamasý üzerine Saðlýk Bakanlýðý ile iletiþime geçildi.

Gerekli onaylarýn ardýndan ambulans uçak ile Türkiye'ye nakledilen Ýnam, Ankara Atatürk Sanatoryum Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi Göðüs Cerrahisi Uzmaný Doç. Dr. Funda Ýncekara'nýn ameliyatý sonrasý saðlýðýna kavuþtu.

- "HAYATIMI ÜLKEME BORÇLUYUM"

Ýyileþmesinin ardýndan yaþadýðý ülkeye giden Ýnam, teþekkür ziyareti için Türkiye'ye dönerek Doç. Dr. Ýncekara ile bir araya geldi.

Ýnam, burada yaptýðý konuþmada, þunlarý kaydetti:

"Hayatýmý ülkeme borçluyum. Beni Danimarka'dan alarak Ankara Atatürk Sanatoryum Eðitim ve Araþtýrma Hastanesine getirmiþler. Burada da Funda Ýncekara ve ekibi hemen ameliyata alarak hayatýmý kurtarmýþlar. Þu an durumum çok iyi, saðlýðýma kavuþtum. Almanya'da yaþýyorum. Ýlk fýrsatta Türkiye'ye gelip hayatýmý kurtaranlara teþekkür etmek için kendime söz vermiþtim. Þimdi fýrsatýný bulunca ailemi de yanýma alarak Türkiye'ye teþekkür için geldim. Baþta Saðlýk Bakaný'mýz Sayýn Fahrettin Koca olmak üzere ambulans uçak personelimize, acil ameliyata alarak hayatýmý kurtaran Doç. Dr. Funda Ýncekara ve ekibine, hastane çalýþanlarýmýza, kýsacasý emeði olan herkese yürekten teþekkür ediyorum. Ülkem ile gurur duyuyorum."

- "TÜRKÝYE'NÝN SAÐLIK HÝZMETLERÝ KONUSUNDA ÝLERÝ SEVÝYEDE OLDUÐUNU BÝR KERE DAHA DÜNYAYA GÖSTERDÝK"

Doç. Dr. Ýncekara da Danimarka'daki doktorlarýn, Ýnam'ýn akciðer filmi ve tetkiklerini deðerlendirdiðinde ameliyat olmasý gerektiði sonucuna vardýklarý aktardý.

Hastanedeki imkanlar ve ilgili doktorlar olmadýðý için Saðlýk Bakanlýðý ile iletiþime geçildiðini, görüþmelerin ardýndan vakit kaybetmeden göðüs tüplü Ýnam'ýn ambulans uçak ile hastanelerine getirildiðini belirten Ýncekara, þunlarý kaydetti:

"Tek port VATS ile yani tek kesi ile akciðer kapalý ameliyatý ile bül rezeksiyonu gerçekleþtirildi. Ameliyattan sonra da bir süre takip edilen hasta, hastanemizden þifa ile taburcu edildi. Danimarka'dan hastanemize ambulans uçak ile nakledilen hastanýn ameliyatýný baþarýyla gerçekleþtirdik ve Türkiye Cumhuriyeti'nin saðlýk hizmetleri konusunda ne kadar ileri seviyede olduðunu dünyaya bir kere daha gösterdik."

Ýncekara, kendi hastanesiyle Türkiye'de her türlü açýk, kapalý ve robotik akciðer ameliyatlarýnýn baþarýyla gerçekleþtirildiðini belirterek, "Ýþin aslýna bakacak olursak, ülkemiz aslýnda çoðu ülkeden saðlýk hizmetleri konusunda öncü ve ileri olduðumuzu dünya kabul etti. Hastam ve meslektaþým Aysun Aydemir Ýnam'ýn 2 yýl sonraki ziyareti ve özellikle bu ziyareti teþekkür için yapmýþ olmasý beni çok mutlu etti." ifadelerini kullandý.