Ucuz kýymalý pide için önemli uyarý: Et yerine bakteri yemeyin
ABONE OL

Rodoplu, "Yaþadýðýmýz pandemi sürecinde baðýþýklýk sistemimize dikkat etmemiz gerekiyor. Doðal beslenmek, doðru beslenmek, temiz beslenmek bu süreç içerisinde daha da önemli. Dýþarýda satýlan yiyecekler de bu dönemde çok fazla tercih ediliyor. Uygun fiyatlý olmasýndan dolayý kýr pideleri de çok fazla tercih ediliyor. Birinci tehlike; bu pidelerin açýkta satýlmasý. Her ne kadar güvenilir yerlerden alýnsa bile pideleri piþiren kiþiyi tanýsanýz bile onun çok temiz olduðuna inansanýz bile açýkta satýlan kýr pideleri tercih edilmemeli. Çünkü satýldýðý yerdeki toz, egzoz dumaný hastalýða sebep olur. Ayrýca açýk satýlmasýndan dolayý parazit, bakteri, mikrop taþýma olasýlýðý bulunuyor. Öte yandan bu pidelerin içerisine konulan sular konusunda da bilgi sahibi olmamýz gerekiyor. Ýçerisine konulan su nasýl bir su, temiz bir su mu? Su yoluyla bulaþan bakteriler de mevcut. Salmanella, kolera hastalýðý, suyla bulaþan hastalýklardandýr" dedi.

ET YERÝNE BULGUR MERCÝMEK KONULUYOR

Fiyatýnýn uygun olmasý sebebiyle içerisine et yerine bulgur, mercimek gibi gýdalarýn konulduðunu ifade eden Rodoplu, "Et yerine hilelerle mercimek, bulgur, soya konulabiliyor. Alan kiþi et yediðini düþünüyor ama bambaþka bir þey yiyor. Birçok kiþinin soya alerjisi oluyor. Mercimek, bulgur da mide baðýrsak sisteminde þiþkinliðe neden olabiliyor. Örneðin; safra kesesinde taþ olan bir kiþiye bulgur dokunuyor. Bu kiþiler et yediðini zannediyor ama alerjisi olan soyayý tüketiyor. 3 liralýk bir pidenin çok ucuz olduðunu biliyorsunuz ve zannediyorsunuz ki et yiyeceksiniz. Ancak et yerine hileli gýda tüketiyorsunuz" diye konuþtu.