2023 ASELSAN'ýn yýlý oldu! 4 Milyar dolarlýk sipariþ
ABONE OL

Alýnan bilgiye göre, Ahmet Akyol, ASELSAN 10. Olaðanüstü Genel Kurul toplantýsýnda þirket pay sahiplerinin gündemdeki konulara iliþkin sorularýný yanýtladý.

"Özellikle Avrupa ithalatçýlarýný etkileyen ve 1 Ekim'de baþlayacak sýnýrda karbon düzenlemesi mekanizmasý hakkýnda bir çalýþma var mý?" sorusuna karþýlýk Akyol, karbon konusu ile ilgili tedarik biriminin çalýþmalarda bulunduðunu söyledi.

"Son açýklanan finansal tablolarda yer alan 2,5 milyar lira olan nakit akýþýnýn sebebi nedir? ASELSAN'ýn hisse geri alým programý planý var mý?" sorularý üzerine Ahmet Akyol, "Nakit konusunda yýlbaþýndan bugüne 4 milyar dolarlýk iþ imzasý gerçekleþtirildi. Büyüyerek devam ediyoruz. Bu büyümeyle birlikte faaliyetlerimiz de geliþmeye devam edecektir. Hisse geri alým programýna iliþkin olarak ASELSAN'ýn büyüyen faaliyetleri ile gerçek deðerini ortaya koyacaðýz. Pay sahipleri bu geliþmeleri daha yakýndan izleyecektir." dedi.

ASELSAN Mali Yönetim Genel Müdür Yardýmcýsý Yunus Poyraz da "ASELSAN olarak yýl sonu enflasyonu muhasebesi kapsamýnda varlýklarýn yeniden deðerlendirilmesi ve deðer artýþý olarak yansýtýlmasý planlanýyor mu?" sorusuna, "Bu konuda her türlü hazýrlýðý yapýyoruz. Devletimiz böyle bir karar verirse hazýr durumdayýz." yanýtýný verdi.

  • ASELSAN
  • genel müdür
  • büyüme ve geliþme