5 milyar dolardan daha fazla! Çin'den Türkiye'ye yakýn takip: Türk hükümeti aktif bir þekilde destekliyor
ABONE OL
Yüzde 80 yerlilik oraný geçen Türk savunma sanayisinin ihracat baþarýsý Çin'de manþetlere taþýndý. Çin ordusuna baðlý Milli Savunma Gazetesi, Türkiye'nin savunma sanayisinden elde ettiði 5 milyar dolarlýk kazancý ve hükümetin buna verdiði desteði yakýn markaja aldý.

ÇÝN TÜRKÝYE'YÝ YAKIN TAKÝBE ALDI

Türkiye'nin savunma sanayi ihracatý rekor seviyeye ulaþtý. Dünya basýný bu baþarýya yakýndan takip ediyor. Savunma sanayi ihracatý bu kez Çin basýnýnda gündem oldu. Çin ordusuna baðlý Milli Savunma Gazetesi "Türkiye'nin savunma ihracatý rekor seviyeye ulaþtý" baþlýklý bir haber yayýnladý. Haberde savunma sanayi ihracatýnýn geçen yýl yüzde 25 artarak 5 milyar 500 milyon dolara ulaþtýðý yazýldý. Türkiye'nin bu oranlarla küresel silah pazarýnda 12. sýraya yükseldiði belirtildi.

"TÜRK HÜKÜMETÝ SAVUNMA SANAYÝ ÝHRACATINI AKTÝF BÝR ÞEKÝLDE DESTEKLÝYOR"

Haberde ihraç edilen ürünlerin kapsamýnýn geniþ olmasýna dikkat çekildi ve "Türkiye kara araçlarýndan insansýz hava araçlarýna son teknoloji ürünleri ihraç edebiliyor" denildi.

Ayrýca Türk ürünlerinin NATO standartlarýna uygun olduðu ve NATO ülkelerinden Ortadoðu'ya kadar ürün satýþý yapabildiði vurgulandý. Haberde savunma sanayi ihracatýndaki hýzlý büyümenin nedenlerine de yer verildi. "Türk hükümeti savunma sanayi ihracatýný aktif bir þekilde destekliyor" vurgusu yapýlan haberde, Türkiye'nin güçlü bir teknik bilgi birikimine sahip olduðuna da iþaret edildi.