5. nesil askeri araç doðduðu topraklarda ilk kez vitrine çýkýyor
ABONE OL

FNSS tarafýndan geliþtirilen PARS ALPHA 8x8, SAHA Ýstanbul tarafýndan Anadolu Ajansýnýn global iletiþim ortaklýðýnda 22-26 Ekim tarihlerinde Ýstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleþtirilecek SAHA EXPO Uluslararasý Savunma, Havacýlýk ve Uzay Sanayii Fuarýnda boy gösterecek.

Bu yýl Suudi Arabistan'daki World Defense Show'da ilk kez vitrine çýkan PARS ALPHA 8x8, SAHA EXPO ile bu kez doðduðu topraklarda ilk kez tanýtýlacak.

Mekanize piyadenin muharebe alanýnda görevini üstün baþarýyla icra etmesine olanak saðlamak için üretilen PARS ALPHA 8x8, FNSS'nin kara sistemlerindeki uzmanlýðýnýn ve deðiþen kullanýcý gereksinimlerinin karþýlanmasý öngörüsünün sahadaki bir yansýmasý olarak dikkati çekiyor.

PARS ALPHA 8x8, yeni nesil zýrhlý muharebe araçlarý alanýnda yenilikçi çözümlere öncülük ederek üstün hareket ve beka kabiliyeti, dayanýklýlýk, durumsal farkýndalýk ve yaþam destek sistemlerini barýndýran teknolojileri tek platformda bir araya getiriyor.

Her türlü arazi ve hava koþulunda üstün hareket kabiliyetine sahip PARS ALPHA, FNSS'nin 8x8 araçlarýnda tecrübe ettiði tüm tekerleklerden tahrikli sürüþ, yükseklik ayarlanabilir baðýmsýz süspansiyon ve tüm akslardan dönüþ sistemini, yenilikçi tasarým ve önden güç grubunun getirdiði eþit aks daðýlýmý ile birleþtirerek fark yaratan bir hareket kabiliyeti sunuyor.

Ayarlanabilir sürüþ yüksekliðine sahip hidropnömatik süspansiyon sistemi farklý arazi koþullarýna kolay adaptasyon imkaný ve aracýn siluetini düþürmeye pozitif katký saðlýyor. Tüm akslardan dönüþ sistemi ile özellikle dar alanlardaki meskun mahal senaryolarý için optimize edilmiþ bir dönüþ yarýçapýyla arazide yüksek manevra kabiliyeti saðlýyor.

Saatte 115 kilometrenin üzerinde hýza ulaþabilen PARS ALPHA, sahip olduðu güç paketi ve tüm akslardan yönlendirme sistemini kilitleyebilen özellikleri ve en iyi yol tutuþu için aracýn yüksekliðinin ayarlanmasýný saðlayan geliþmiþ süspansiyon sistemi sayesinde dünya çapýndaki zýrhlý mekanize piyade birliklerinin tercihi olacak bir seçenek olarak öne çýkýyor.

Süspansiyon sisteminin getirdiði avantajlara ek olarak eþit aks daðýlýmýný saðlayacak özgün tasarýmý, tekerlerden birinin kaybýnda bile aracýn hareket kabiliyetini koruyarak görevini sürdürmesini saðlýyor. 800 kilometrenin üzerinde operasyonel menzile sahip araç, yakýt ikmali gerektirmeden uzun mesafeli intikallere imkan veriyor.