AB ülkesinden Türk ÝHA'larý için yeni hamle: 24 Bayraktar TB2 için harekete geçtiler
ABONE OL

NATO Destek ve Tedarik Ajansý (NSPA) ile Baykar, taktik insansýz hava araçlarýnýn göreve hazýr olmasýný saðlamak amacýyla, kapsamlý lojistik ve hizmet desteði saðlayarak Polonya'nýn askeri yeteneklerini geliþtirecek önemli bir sözleþmeyi imzaladý.

The Defense Post'ta yer alan habere göre 3 yýllýk süreyi kapsayan anlaþmanýn iki yýl daha uzatýlabileceði ifade edildi.

Ýstanbul'da gerçekleþtirilen imza töreni kapsamýnda konuþan NSPA Genel Müdürü Stacy Cummings, "Bu, NSPA'nýn NATO müttefiklerini, bugün bir ulusa, gelecekte ise diðer uluslara fayda saðlayabilecek uyarlanabilir ve sürdürülebilir lojistik çözümleri sunarak destekleme rolünün bir baþka örneðidir" dedi.

Haberde, Polonya'nýn yeni anlaþma ile Avrupa'da artan jeopolitik gerginlik ortamýnda NATO'nun doðu kanadýnýn güçlendirilmesine daha fazla katký saðlamasýnýn beklendiði vurgulandý.

TB2'LER GÜNDEMLERÝNDEN DÜÞMÜYOR

Haberde, Bayraktar TB2'nin muharebe ve istihbarat, gözetleme ve keþif görevleri için tasarlanmýþ orta irtifa, uzun havada kalýþlý bir ÝHA olduðunun altý çizildi.

TB2'de, kalkýþ, iniþ ve seyir kabiliyetini saðlayan üçlü yedekli bir aviyonik sistem bulunduðu vurgulanan haberde, 27 saate kadar uçuþ süresine sahip olduðu, 18.000 feet (5.486 metre) yüksekliðe ve 120 knot'a (222 kilometre/saat) varan hýzlara ulaþabildiði belirtildi.

Polonya'nýn 2021 yýlýnda toplam 270 milyon dolar karþýlýðýnda 24 adet TB2 satýn aldýðý ifade edilen haberde ayrýca, teslimatýn Mayýs 2024'te tamamlandýðý belirtildi.

Haberde son olarak Türk yapýmý TB2'lerin, gelecekte Polonya askeri misyonlarýnda yüksek performans ve güvenilirlik saðlayacaðý aktarýldý.