ABD'den Türkiye'ye F-15 teklifi! Yunanlýlar þaþkýn
ABONE OL

ABD'den Türkiye'ye yönelik yapýlan F-15 savaþ uçaðý açýklamasý Yunanistan'da ses getirdi.

ABD'DEN TÜRKÝYE'YE F-15 TEKLÝFÝ

ABD'li yetkililerin Türkiye'nin F-15 C Eagle veya F-15 EX Eagle II'yi satýn almasý fikrine açýk olduklarýný açýklamasý Yunan medyasý tarafýndan gündeme taþýndý.

ABD'nin F-15 çýkýþý karþýsýnda þaþkýnlýðýný belli eden Yunan basýný "ABD, F-15 savaþ uçaklarý konusunda ciddi mi?" sorunu sordu.

ABD'nin F-15 savaþ uçaðýnýn Türkiye'ye satýlmasý ihtimaline olumlu yaklaþtýðýný dile getiren Yunan medyasý ABD'li yetkililerin jetleri Türkiye'ye satmaya çok istekli olduðunu ancak ABD'ye F-15 ile ilgili herhangi bir talebin gelmediðini yazdý.

ABD F-35'E RAÐMEN F-16'DAN VAZGEÇEMÝYOR

Amerika Birleþik Devletleri Hava Kuvvetleri (USAF) altý ana komuta merkezinden 18 Amerikan üssüne daðýtýlmýþ olan 608 adet F-16 tipi uçak için ülke tarihindeki en büyük modernizasyon hareketini baþlattý.

PoBIT programý kapsamýnda yapýlacak olan çalýþma ile birlikte 1988 ve 2005 yýllarý arasýnda üretilen F-16 C ve D tipi uçaklar Block 70 modernizasyonuna kavuþacaklar. Programýn çýkartýlan haritasýna göre modernizasyon iþlemleri yapýlan uçaklar 2040 yýlýna kadar sýrayla envantere girmiþ olacak. Böylece Amerika Birleþik Devletleri envanterinde en fazla F-16 barýndýran ülke olmanýn yanýnda en fazla Block 70 modernizasyonuna sahip olan hava kuvvetleri olma unvanýnýn da sahibi olacak.