ANKA-3 fark edildiðinde çok geç olacak!
ABONE OL

TUSAÞ, tarafýndan geliþtirilen Anka-3 insansýz savaþ uçaðý, ilk uçuþunu gerçekleþtirdi. TUSAÞ'tan yapýlan açýklamada, "Gözükmeyecek! Fark edildiðinde çok geç olacak. Delta kanat yapýsýyla birlikte sert týrmanýþlarý ve dalýþ manevralarýný kolaylýkla yapabilecek. 10 saatlik havada kalýþ süresiyle keþif, gözetleme ve istihbarat saðlayabilecek." denildi.

TÜRK Havacýlýk ve Uzay Sanayii (TUSAÞ) tarafýndan geliþtirilen Anka-3 insansýz savaþ uçaðý, ilk uçuþunu gerçekleþtirdi.

"FARK EDÝLDÝÐÝNDE ÇOK GEÇ OLACAK"

TUSAÞ'ýn sosyal medya hesabýndan yapýlan açýklamada, uçuþun görüntülerine yer verilirken, "Gözükmeyecek! Fark edildiðinde çok geç olacak. Delta kanat yapýsýyla birlikte sert týrmanýþlarý ve dalýþ manevralarýný kolaylýkla yapabilecek." denildi.

10 SAAT HAVADA KALABÝLECEK

Açýklamada, "10 saatlik havada kalýþ süresiyle keþif, gözetleme ve istihbarat saðlayabilecek. Türkiye'nin gücüne güç katacak insansýz savaþ uçaðý ANKA III artýk gökyüzünde..." ifadeleri kullanýldý.

1 SAAT 10 DAKÝKA HAVADA KALDI

Türk Havacýlýk Uzay Sanayii tarafýndan geliþtirilen ANKA-3 insansýz hava aracý, ilk uçuþunda 1 saat 10 dakika havada kaldý. Þirketten yapýlan açýklamaya göre, özgün olarak yerli imkanlarla geliþtirilen ANKA-3 projesinde önemli bir kilometre taþý daha geride kaldý. Türkiye'nin ilk dikey kuyruksuz turbofan motorlu insansýz hava aracý (ÝHA) olan ANKA-3, ilk uçuþunu baþarýyla gerçekleþtirdi.

HÜRKUÞ DA EÞLÝK ETTÝ

ANKA III'ün ilk uçuþu 1 saat 10 dakika sürdü. 8 bin feet irtifaya ulaþan ANKA-3, 150 knot hýza çýktý. Saat 08.38'de pisten teker kesen ANKA-3, bu uçuþta pisti pas geçme testini de gerçekleþtirdi. ANKA-3'ün uçuþuna Türk Havacýlýk Uzay Sanayii tarafýndan yerli imkanlarla geliþtirilen HÜRKUÞ temel eðitim uçaðý ve ANKA insansýz hava aracý eþlik etti.

"DÜÞMANINI GÖREN BÝR ÝHA'MIZ VAR ARTIK"

Türk Havacýlýk Uzay Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil, uçuþa iliþkin "Hayýrlý uðurlu olsun. Allah ülkemizi korusun þimdi gökyüzünde düþmanýn göremediði ama düþmanýný gören bir ÝHA'mýz var artýk. Allah bahtýný açýk etsin." deðerlendirmesinde bulundu.

  • ANKA-3
  • savunma sanayii