Ankara'da tarihi gün! Milli Muharip Uçak ve Atak-2'ye yeni isim
ABONE OL

Türkiye'nin son dönemde yürüttüðü ve önemli kilometre taþlarýný geride býrakan milli projeleri için görkemli bir tanýtým gerçekleþtirilecek.

Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayiinin Kahramankazan'daki yerleþkesinde bugün Türk havacýlýk sanayisi açýsýndan tarihi bir güne imza atýlacak.

Türk mühendis ve teknisyenlerinin bir süredir üzerinde çalýþtýðý uçak, helikopter ve insansýz savaþ uçaðý projeleri "Ýstikbalin Yüzyýlý Lansmaný" programýyla kamuoyu önüne çýkacak.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn da katýlmasý beklenen törende Cumhuriyetin 100. ve Türk Havacýlýk Uzay Sanayiinin kuruluþunun 50. yýlýnda hayata geçirilen özgün havacýlýk ürünleri Milli Muharip Uçak, HÜRJET, ATAK-2 ve ANKA-3 tanýtýlacak.

Törende Milli Muharip Uçak (MMU) ile Atak-2 helikopterine verilecek isimler de açýklanacak.

Söz konusu projelerde son dönemde önemli kilometre taþlarý geride býrakýldý.

Türkiye'nin en büyük teknoloji projesi Milli Muharip Uçak, motor çalýþtýrarak hangardan çýktý.

Türkiye'nin ilk jet motorlu eðitim uçaðý HÜRJET ve aðýr sýnýf taarruz helikopteri ATAK-2 ilk uçuþlarýný gerçekleþtirdi.

"Hayalet uçak" benzetmesi yapýlan ve taksi çalýþmalarýna baþlayan insansýz savaþ uçaðý ANKA-3 ise yakýn zamanda ilk uçuþunu gerçekleþtirecek.

"Ýstikbalin Yüzyýlý Lansmaný" programýyla söz konusu platformlar ilk kez birlikte sergilenecek.

TUSAÞ Genel Müdürü Temel Kotil, "Hayatýmýzýn töreni düzenleniyor. Cumhurbaþkaný'mýz geliyor. Bütün ürünlerimizle gösteri yapacaðýz. Cumhurbaþkaný'mýzýn Milli Muharip Uçaða isim vermesini bekliyoruz. 'Milli Muharip' bir kod adýdýr. 'Atak-2' kod adýdýr. Büyük bir katýlým olacak. 'Yapamazsýnýz' dediler, yaptýk. Genç mühendisler yaptý. Bundan sonra seri üretiyoruz ve ülkemize para getiriyoruz" dedi.