ABONE OL

Baykar'dan yapýlan açýklamaya göre, Bayraktar AKINCI, Tekirdað'ýn Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuþ Eðitim ve Test Merkezi'nde gerçekleþtirilen testte ilk kez Aselsan tarafýndan milli olarak geliþtirilen ASELFLIR-500 ile uçtu.

Ýcra edilen test kapsamýnda ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keþif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi Entegrasyonu baþarýyla yapýldý.

HAREKETLÝ DENÝZ HEDEFÝNÝ BAÞARIYLA VURDU

Açýklamaya göre, ASELFLIR-500'ün bugün yapýlan testte Bayraktar AKINCI TÝHA'ya entegre edilmesi ile Türk savunma sanayi önemli bir eþiði daha geçti.

Baykar'ýn milli ve özgün olarak geliþtirdiði Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafýndan milli olarak geliþtirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keþif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi'ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros ÝDA'yý baþarýyla imha etti.

Böylece Bayraktar AKINCI, ASELFLIR-500 ile gerçekleþtirdiði ilk uçuþ ve atýþ testinde muharebe sahasýndaki etkisini gözler önüne serdi.

ÝHRACAT ÞAMPÝYONU

Bayraktar AKINCI TÝHA, 40 bin uçuþ saatini baþarýyla tamamlayarak Türk havacýlýk tarihinde önemli bir kilometre taþýný daha geride býraktý.

Baþlangýçtan bugüne tüm projelerini öz kaynaklarý ile yürüten Baykar, 2003 yýlýndaki ÝHA Ar-Ge sürecinin baþlangýcýndan itibaren tüm gelirlerinin yüzde 83'ünü ihracattan elde etti.

2021 ve 2022 yýllarýnda Türkiye Ýhracatçýlar Meclisi (TÝM) verilerine göre savunma ve havacýlýk sektörünün ihracat lideri oldu.

Savunma Sanayii Baþkanlýðý tarafýndan 2023'te de sektörün ihracat þampiyonu olduðu açýklanan Baykar, geçen yýl 1,8 milyar dolarlýk ihracat gerçekleþtirdi.

Son yýllarda gelirlerinin yüzde 90'ýndan fazlasýný ihracattan elde eden Baykar, 2023'te savunma ve havacýlýk sektöründeki ihracatýn 3'te 1'ini tek baþýna yaptý.

Bayraktar TB2 SÝHA için 33 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TÝHA için ise þimdiye kadar 9 ülke ile olmak üzere toplam 34 ülkeyle ihracat anlaþmasý imzalandý.

Baykar Yönetim Kurulu Baþkaný ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar da X hesabýndan yaptýðý paylaþýmda "Türk havacýlýðýnýn altýn çaðý. Gökte Bayraktar #AKINCI Denizde Albatros-T ÝDA 2 x MAM-T 1 x MAM-L ve kendi sýnýfýnda dünyanýn en iyi elektro-optik sistemi ASELFLIR-500 ile gerçekleþen hareketli deniz hedefi atýþlarý tam isabetle vuruldu." ifadelerini kullandý.