ASELSAN, BAYKAR ve ROKETSAN... Bayraktar TB2'deki ASELFLIR-500 iþaretledi, MAM-L imha etti
ABONE OL

Askeri Elektronik Sanayi (ASELSAN), Roket Sanayii ve Ticaret A.Þ. ile BAYKAR firmalarý tarafýndan üretilen yerli insansýz hava aracý (ÝHA) Bayraktar TB2, yüksek çözünürlüklü kýzýl ötesi kamera ASELFLIR-500 ve yerli füze sistemleri ile yerli savunma sanayi ürünleriyle ekip tatbikatý yapýldý.

ASELSAN, BAYKAR VE ROKETSAN'DAN ORTAK ÇALIÞMA! BAYRAKTAR TB2 VURDU

ASELSAN'ýn paylaþtýðý tatbikat görüntüsüne göre; hareketli insansýz hedefin vurulduðu ilk testte, Bayraktar TB2'nin üzerinde, ASELFLIR-500 hedefi iþaretledi. Milli akýllý mühimmat MAM-L hedefi baþarý ile vurdu. Sabit hedefe yönelik ikinci vuruþta ise Bayraktar TB2'nin üzerinde, ASELFLIR-500 havadan hedefi iþaretledi. Taktik füze fýrlatma sistemi KMC ve lazer güdümlü füze Cirit ile hedef karadan vuruldu. Test atýþlarýnda, sabit ve hareketli kara hedefleri nokta atýþýyla imha edildi.

'MÝLLÝ TEKNOLOJÝ ZORU BAÞARIR'

Savunma Sanayii Baþkaný Haluk Görgün, test atýþlarýna iliþkin sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, "Milli teknoloji zoru baþarýr; imkansýz biraz zaman alýr. Milli ÝHA'larýmýz, mühimmat ve elektro-optik sistemlerimiz modern harp sahasýnda tarih yazmaya devam ediyor. Dünyada alanýnýn en iyisi ASELSAN ASELFLIR-500, gururumuz Bayraktar TB2, ROKETSAN'ýn üstün mühimmat ve füze teknolojileri, zorlu harp senaryolarýna hazýr olduklarýný bir kez daha gösterdi. Emeði geçen tüm teknik ekibi kutluyoruz" dedi.