ASELSAN geliþtirdi! Kardeþ ülke Azerbaycan ordusu yaygýn biçimde kullanýyor
ABONE OL

ASELSAN Genel Müdür Yardýmcýsý Mustafa Yaman, kardeþ ülke Azerbaycan'da ASELSAN üretimi telsiz ve uydu haberleþme sistemlerinin yaygýn biçimde kullanýldýðýný belirtti.

ASELSAN TEKNOLOJÝLERÝ KARDEÞ ÜLKE AZERBAYCAN'DA DA KULLANILIYOR

Azerbaycan'ýn baþkenti Bakü'de, Uluslararasý Uzay Federasyonunun (IAF) organize ettiði, Türkiye Uzay Ajansýnýn (TUA) platin sponsoru olduðu "74. Uluslararasý Uzay Kongresi (IAC)" devam ediyor.

Kongre kapsamýnda düzenlenen fuarda, Türkiye'nin en büyük savunma elektroniði kuruluþu olan ASELSAN da ürün ve hizmetlerini tanýtýyor.

ASELSAN Genel Müdür Yardýmcýsý Yaman, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, tüm küresel uzay aktörlerinin bir araya geldiði önemli bir etkinlik olan Uluslararasý Uzay Kongresi'nin kardeþ ülke Azerbaycan'da yapýlmasýnýn kendilerini mutlu ettiðini, buraya büyük memnuniyetle katýlým saðladýklarýný söyledi.

TUA'nýn önderliðinde kurulan Türkiye standýnda ASELSAN olarak yer aldýklarýný belirten Yaman, hem kongre hem de fuara ilginin yoðun olduðunu kaydetti.

ASELSAN olarak Azerbaycan'da 30 yýldýr var olduklarýný, bu sürenin 25 yýlýnda ASELSAN Bakü isimli þirketle faaliyet gösterdiklerini anlatan Yaman, "Türkiye'de biz ne kullanýyorsak Azerbaycan da onu kullansýn istiyoruz. Özellikle haberleþme, savunma ve elektronik alanlardaki birçok sistemimiz Azerbaycan'da yoðun þekilde kullanýlýyor." diye konuþtu.

Yaman, Azerbaycan'da ASELSAN üretimi telsiz ve uydu haberleþme sistemlerinin yaygýn biçimde kullanýldýðýný ifade ederek, þu bilgileri paylaþtý:

"Biz askerlerin (Azerbaycan ordusu) yanýnda götürerek belli bir alanda kurup kullanmalarý için sistemler saðlýyoruz. Bu sistemler sayesinde herhangi bir altyapý kurulumu gerekmeden tamamen taktik sistemlerle sahaya gidip orada bütün birliklerin haberleþmesini saðlayabiliyorlar. Bunu uydu haberleþmesiyle yapýyoruz. Uydu haberleþmesine yönelik terminallerimiz ve radyolink sistemlerimiz var."

  • ASELSAN
  • Savunma teknolojileri
  • Türkiye-Azerbaycan iþbirliði